• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Včerajšou dohrávkou sme zakončili 32. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu patrí miestenka v našom tradičnom výbere?

Osobnosť kola

Posledných niekoľko kôl absentoval, ale jeho návrat do tejto rubriky ho katapultoval na osobnosť 32. kola. Reginald Keely dal o sebe výrazne vedieť v domácom stretnutí so Svitom, v ktorom si z hľadiska efektivity vytvoril nové sezónne maximum. Vo východniarskom derby zaznamenal 23 bodov, čím vyrovnal svoj najlepší strelecký výkon v sezóne, k tomu všetkému ešte doplnil do štatistík 14 doskokov, 3 asistencie a 5 ziskov, čím sa jeho užitočnosť vyšplhala na číslo 35. Nik iný v tomto kole nemal vyššie hodnoty, preto je Keely zaslúženou osobnosťou kola. Na strane porazených predvádza stabilné výkony Jarekious Bradley. Jeho výkon proti Košiciam neostal u nás nepovšimnutý, jeho 18 bodov, 10 doskokov, 4 zisky a 2 bloky nestačili na kvalitnejšieho súpera. Levice sa na zisk dvoch bodov vytrápili, ale výhra sa v každom prípade ráta. Dobrý výkon v stretnutí proti Spišiakom predviedol George Valentine, ktorý sa prezentoval 18 bodmi, doskočil 7 lôpt, rozdal 3 asistencie a získal 5 lôpt.

 

Slovenský hráč kola

Spišská Nová Ves bola blízko k prvému víťazstvu, aspoň malou náplasťou pre tím Dávida Demečka však môže byť zaradenie dvojice najskúsenejších hráčov do tejto kategórie. Slovenskou hviezdou kola sa stal Vladimír Hovaňák a jeho 18 bodov, 7 doskokov, 3 asistencie a 4 zisky proti Leviciami. Viac bodov, ale menej komplexne sa prezentoval jeho spoluhráč Daniel Lenárt, ktorý si 25 bodmi vylepšil svoje strelecké maximum v tejto sezóne. Okrem toho zaznamenal aj 3 asistencie a 2 zisky. Výbornú mušku preukázal aj rozohrávač Karlovky Michal Kožár, ale prekvapivé víťazstvo proti Prievidze nakoniec z toho nebolo. Kožár zaznamenal 22 bodov, z toho päť trojek, 3 doskoky a rovnaký počet asistencií.

 

Šiesty hráč kola

Michalovi Baťkovi stačilo 25 minút na to, aby predčil všetkých ostatných konkurentov. V zápase so Svitom si zapísal na svoje konto 22 bodov a 8 doskokov, pri vynikajúcej streľbe z poľa mu to vynieslo užitočnosť na hodnote 27. Takmer rovnaký čas na palubovke strávil aj levický Nemanja Miljkovič, proti Spišiakom dal 10 bodov, získal 6 doskokov, zobral tri lopty a rozdal dve "čapice". Oveľa menší čas strávil v stretnutí s Nitrou rozohrávač Komárna Ondrej Haviar, ale jeho čísla sú nemenej zaujímavé - 6 bodov, 3 doskoky, 7 asistencií a 4 zisky, to všetko počas niečo vyše 14 minút v stretnutí.

 

Strelec kola

Najlepší strelecký výkon kola patrí Danielovi Lenártovi, jeho 25 bodov je tiež zároveň maximom v drese Spišskej Novej Vsi. O dva body menej zaznamenala americká dvojica Jeremy Granger a Reginald Keely.

 

Najlepšia päťka kola

Až dve miesta si pre seba rezervovali hráči Košíc, konkrétne Michal Baťka a Reginald Keely. Zbytok dopĺňa Jarekious Bradley zo Svitu, Vladimír Hovaňák zo Spišskej Novej Vsi a Michal Kožár z Karlovky.

FOTO: PETER JESENSKÝ