• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Družstvo Interu Bratislava sa bez problémov ujalo vedenia v sérii s Karlovkou, svojho mestského rivala prestrieľal priepastným rozdielom 53 bodov.

Žlto-čierni vykročili do prvej štvrtiny sebavedomým spôsobom, keď ju vyhrali rozdielom 23 bodov. „Veľmi zle sme začali. Inter si hneď vytvoril náskok, ktorý sa už nedal dobehnúť. Zle sme bránili, Inter premieňal veľké množstvo otvorených striel,“ skonštatoval sklamane tréner Karlovky Milan Černický. Karlovka sa hotovala prekvapiť hráčov Interu, ale vo všetkých herných ohľadoch nestačila na súpera. Trápila sa najmä strelecky, veď len Dalibor Hlivák dal sa dostal do dvojciferných čísiel.  

Inter sa síce musel vysporiadať s absenciou Gorana Bulatoviča a Martina Rančíka, ale na ich hre to nebolo badať. Žlto-čierni predviedli tímový výkon, čo dokumentuje 31 asistencií a šesť dvojciferných strelcov. Spokojnosť s výsledkom a predvedenou hrou vyjadril aj domáci asistent Tomáš Polák: „Urobili sme niekoľko šikovných rozhodnutý, z ktorých sme ľahko prechádzali do útoku a následne sme dali rýchle a jednoduché body. Svedčí o tom aj vysoká úspešnosť streľby.“

Karlovka síce vyhrala druhú štvrtinu 20:17, ale po prestávke ich druhý tím základnej časti opäť uviedol do reality, keď vyhral tretiu časť 37:14. Priestor na strane domácich dostala aj kompletná lavička, čo potešilo asistenta Interu: „Je dobré, ak sa môžu rozložiť sily. Každý sa cíti dôležitý, zlepšuje to tímový duch.“ Tieto slová potvrdzuje aj fakt, že najvyťaženejším hráčom bol s vyše 29 minútami Nenad Miloševič.

Pred vysokoškolákmi stojí neľahká úloha, musia rýchlo zabudnúť na debakel z Pasienkov a sústrediť sa na druhý zápas série, ktorý je na programe v stredu. „Mrzí nás to, lebo sme chceli predviesť iný, bojovný výkon. Musíme viac pritvrdiť, byť disciplinovanejší a verím, že v stredu doma sa hecneme a viac zabojujeme,“ snažil sa rýchlo zabudnúť na zápas Miroslav Žilík. Čaká ich totiž štrnásty pokus, aby počas dvojročného pôsobenia v najvyššej súťaži, konečne zdolali svojho slávnejšieho rivala.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK