• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj do tretice vyhrali v bratislavskom derby hráči Interu, ktorí zdolali svojho mestského rivala 90:63, vďaka čomu premenili hneď na prvý pokus štvrťfinálový mečbal. V repríze minuloročného semifinále na nich opäť čaká celok Komárna.

Ani na 16. pokus sa nepodarilo zverencom Milana Černického zdolať slávnejšieho rivala z Pasienkov, ale oproti predošlým dvom štvrťfinálovým stretnutiam mal tento iný priebeh. Karlovka pod menším tlakom dokázala hrať so žlto-čiernymi vyrovnanú partiu. „Hrali sme uvoľnenejšie ako prvé dva štvrťfinálové zápasy. Lepšie nám išla obrana, v ktorej sme mali najviac problémov. Niečo nám padlo v útoku, ale dopadlo to tak, ako to dopadlo,“ skonštatoval Lukáš Hoferica. Po prvej štvrtine, ktorú Inter vyhrali 22:16, prišla séria deviatich bodov, ktorou sa hráči z Pasienkov prvýkrát výraznejšie odpútali. „Nemali čo stratiť. Podľa mňa hrali veľmi dobre, preto sme aj ťažšie hrali, ako v prvých dvoch zápasoch. Myslím si, že sme nehrali tak dobre ako v prvých dvoch zápasoch. Nezačali sme tak, ako sme mali začať. Postupne sme sa však dostali do našej hry a v konečnom dôsledku je dôležité, že sa nik nezranil a potvrdili sme postup do semifinále,“ povedal k stretnutiu domáci rozohrávač Goran Bulatovič.

Inter si do konca prvého polčasu vytvoril 13-bodové vedenie, ktoré ani po prestávke nemal problém udržať. Naopak, hráči Karlovky nechávali mestskému rivalovi priveľa otvorených pozícií, z ktorých sa skúsení hráči presadzovali. „Je to v tých individualitách, ktokoľvek príde na ihrisko, tak je to koš za košom, trojka za trojkou. Skôr je to teda v tej kvalite, ako o nejakej chybe v rotácii. Zo začiatku dávali koše nielen oni, ale aj my. Bola to vyrovnaná partia, ale postupne do natiahli na viac ako 10 bodov a potom sa už len v podstate dohrávalo,“ vyjadril sa Hoferica na otázku, či išlo o upustenie od herného plánu.

Žlto-čierni navyšovali náskok aj v záverečnej štvrtine, kde sa už hralo iba o konečný stav. Nakoniec vyhral Inter 90:63 a zabezpečil si postup do semifinále. „V prvom polčase sme nedostali veľa bodov, čiže obrana nebola zlá, ale útok nebol taký, akým sa prezentujeme. Nakoniec je dôležité, že sme vyhrali,“ hodnotil duel Bulatovič. Opäť po roku sa teda zopakuje konfrontácia Interu a Komárna, oba tímy majú rovnaký čas na prípravu, keďže série ukončili v najkratšom možnom čase. „Máme teraz takmer dva týždne na to, aby sme sa pripravili na semifinálového súpera. Samozrejme, určite nám to pomôže, aby sme si oddýchli a doliečili si drobné zdravotné problémy,“ zakončil rozhovor hráč Interu.

Videoreport zo zápasu Inter – Karlovka:

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK