• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Boj o postup do finále proti najlepšiemu tímu základnej časti basketbalistom KB Košice nevyšiel, ale svoju kožu nepredali lacno. Šanca na medailový záver sezóny ale stále žije. V sérii o bronz zabojujú Býci od soboty proti druhému celku dlhodobej fázy – bratislavskému Interu.

“Už postup do semifinále a pekná séria proti Prievidzi predstavovali pre košický basketbal po návrate do extraligy pekný úspech. Zisk bronzu by predstavoval čerešničku na torte a mi preto urobíme všetko. Budeme bojovať,” hlási krídelník Stano Baldovský.

“Košice sa vrátili do ligy po siedmich rokoch a sme spokojní s tým, že sme dokázali zamútiť vodu,” nadväzuje asistent trénera Richard Leško. “Verím, že spokojní sú aj naši fanúšikovia, ale ešte sa nič neskončilo. Tešíme sa na sériu proti Interu, ktorý predstavuje ďalší špičkový tím.”

Basketbalisti Interu nestačili v semifinále na obhajcu titulu z Komárna. Stav 0:4 na zápasy zrejme nečakal nikto.

“Nebudem klamať, aj mňa to prekvapilo. Inter má totiž stále veľmi silné mužstvo,” zamýšľa sa Michal Baťka. “Komárno uspelo zásluhou tímových výkonov a to musí byť aj naša cesta.”

Podceniť silného súpera na základe jeho semifinálového zlyhania by bolo podľa trénera Leška veľkou chybou.

“Poviem pravdu, sami nevieme čo máme od Interu čakať. Potenciál jeho tímu je veľký, ale v tej sérii proti Komárnu ho nedokázali pretaviť do výsledkov. Musíme sa starať len o seba a poctivo sa pripraviť. Uvidíme čo predvedie Inter, ale my potrebujeme predviesť to, čo nás zdobilo v celom play-off.”

O Interi sa hovorí ako o tíme bratov Rančíkovcov. Odborníci sa zhodli v tom, že možno práve závislosť na ťažiskových hráčoch sa prejavila v semifinále v negatívnom svetle. Richard Leško aj preto varuje: “Nemôžeme sa sústrediť len na Rančíka, ale na Inter ako kompletný tím. Určite sa v ňom skrýva veľká sila.”

“Pripravovali sme sa zodpovedne a všetci veríme, že bronz ostane v Košiciach. Náš tajný cieľ v podobe postupu do finále nevyšiel, ale Prievidza zažíva naozaj super sezónu. V hlavách už máme teraz len Inter a tešíme sa na túto sériu,” dodal pivot Michal Baťka.

V základnej časti vyhral Inter v troch zo štyroch vzájomných zápasov. Séria o bronz štartuje v sobotu na palubovke súpera, v domácej Angels aréne sa potom predstavia Býci v stredu o 18.00.

Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ