• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Skúsený 34-ročný americký rozohrávač Ronnie Taylor prišiel do interistického tímu s cieľom získať pohár i titul. Nakoniec sa síce radoval zo zisku Slovenského pohára, ale v play off skončil spolu s kolektívom len na treťom mieste.

„Celkovo som spokojný s mojou sezónou na Slovensku. Som rád, že som sem prišiel, pomohol tímu k zisku pohára a svojou trochou prispel k ich úspechu,“ začal s hodnotením sezóny Taylor. Svojimi skúsenosťami a tiež predvádzanou hrou v zápasoch sa čoskoro ujal v tíme Ľubomíra Urbana úlohy prvého rozohrávača. „S úlohou v tíme som bol spokojný, rovnako aj s výkonmi. Samozrejme, že vždy sa dá všeličo zlepšiť, hlavne keď sa obzriete spätne, ale celkovo si myslím, že som tímu pomohol v rôznych oblastiach a vždy som prispel v momente, keď som vyšiel na palubovku,“ uviedol rozohrávač Interu. Celkovo odohral Taylor v žlto-čiernom drese 22 zápasov s priemerom 15,1 bodu, 3,5 doskoku, 6,3 asistencie a 1,2 zisku na zápas.

Pohárový cieľ sa tímu z Pasienkov podarilo splniť, ale v play off nedokráčali k titulku. „Víťazstvo v pohári bolo fajn, ale mohlo to byť ešte lepšie, keby vyhráme titul. Bohužiaľ, nevyšlo to. Je to sklamanie, ale to vás dokáže ešte viac motivovať. Komárno hralo proti nám dobre, dodali sme im sebavedomie po víťazstve v prvom zápase a potom sa viezli na vlne,“ myslí si Taylor. Inter si aspoň mierne napravil chuť v súboji o 3. miesto, keď zdolal 2:0 na zápasy ambiciózneho nováčika z Košíc. „Náš hlad proti Košiciam nebol o tom získať tretie miesto, ale o tom, že sme sami chceli skončiť sezónu správnym spôsobom. Dlžili sme to sami sebe, ale aj klubu a fanúšikom,“ prezentoval svoj názor k sérii skúsený rozohrávač.

Taylor zakončil tak sezónu s bronzom a celkovo si svoj čas na Slovensku užil. „Páčilo sa mi tu. Dostal som možnosť byť v profesionálnom klube, kde som hral so skvelou skupinou hráčov. Chcem poďakovať Michalovi a Milanovi za možnosť hrať v Interi , taktiež spoluhráčom za podporu a samozrejme trénerovi.“ Na otázku, či sa v budúcej sezóne vráti, odpovedal, že všetko je otvorené.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK