• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárňanský tréner Dragan Ristanovič zhodnotil, že jeho zverenci v treťom zápase previedli najhorší výkon v obrane a taktiež, že zatiaľ rozhoduje streľba za tri body.

Úradujúcemu majstrovi nevyšiel ani tretí pokus na prvé finálové víťazstvo, na Hornej Nitre nepredviedli výkon podľa trénerových predstáv. „Zápas bol ako sínusoida. Nevedeli sme kontrolovať náš výkon ani v obrane, ani v útoku. Mali sme dobrý interval a potom opäť ten výkon klesol. Tak vyzeral nakoniec aj konečný výsledok. Vyrovnali sme sa, oni to opäť natiahli a tak to išlo celý zápas. Nevedeli sme to prelomiť a možno dokázať otočiť zápas v náš prospech,“ povedal tréner Komárna Dragan Ristanovič. Oproti prvým dvom zápasom sa „obuvníkov“ nevydaril vstup do zápasu, čo sa odzrkadlilo aj na tom, že v celom priebehu nedokázali ani na sekundu byť vo vedení. „Je to normálne, po tých prvých dvoch zápasoch prišla taká neistota v úvode. Najviac zle sme hrali v obrane, akurát v tomto zápase sa to stalo,“ myslí si Ristanovič.

Komárno malo hlavne v druhom polčase problémy s faulami, viacero hráčov balansovalo na hrane predčasného konca v zápase, to však podľa komárňanského krídelníka nebol až taký problém: „Povedal by som, že zápas nebol o fauloch, rozdelili sme to slušne. Okrem T.J.-a, sa nik nevyfauloval. Hrali sme naplno, nebolo to také jednoznačne viditeľné, že tie fauly mali vplyv na hru. Súper mal kvalitnejšie nasadenie, ako my a to rozhodlo.“ Inak výborní komárňanskí strelci za tri body sa vo finálovej sérii nedokážu presadiť, úspešnosť klesla z priemerných 34% hlboko pod 20% hranicu. „Pod našu kožu sa dostala určitá neistota, čo sa prejavilo na našej streľbe. Bohužiaľ, možno nám odišla po semifinále s Interom, kde sme mali 60% úspešnosť pokusov.  Rozhodla obrana, boli sme v nej nevytrvalí. V posledných momentoch útokov sme dostávali trojky, dostali sme ich veľa, čo rozhodlo. Trojky nás tlačia celú finálovú sériu,“ myslí si Ristanovič.

Pred úradujúcim majstrom stojí pred stredajším štvrtým zápasom najťažšia skúška, povinnosť velí zvíťaziť, ak nechcú dovoliť Prievidzi radovať sa zo zisku titulu na ich palubovke. „Skúsime to hrať ako skutoční športovci až do konca. Určite vytiahneme nejaké rezervy, aby sme to konečne v náš prospech zvládli,“ burcuje pred zápasom tréner Komárna.

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK