• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Šancu zabojovať o jednu z miesteniek v slovenskej reprezentácii dostal aj 21-ročný rozohrávač VŠEMvs Karlovka Bratislava Dalibor Hlivák, ktorý bol prekvapený z pozvánky na prípravu od trénera Ivana Rudeža.

„Je to určite také zadosťučinenie za celú prácu v sezóne. Bol som aj trochu prekvapený, ale určite rád, že ma tréner Rudež pozval. Budem sa snažiť čo najviac pracovať na tom, aby som sa dostal čo najďalej,“ povedal Dalibor Hlivák. Hráč Karlovky je jedným z nováčikov v reprezentačnom výbere Ivana Rudeža. Šancu ukázať svoje schopnosti dostal vďaka výkonom v slovenskej reprezentácii do 20 rokov, ale aj v drese Karlovky, kde bol v predchádzajúcej sezóne jedným z kľúčových členov tímu Milana Černického. Aj Hlivák si pochvaľuje náročnosť tréningov, ktorá môže pomôcť mladému rozohrávačovi v novej sezóne: „Táto práca tu určite každému jednému z nás pomôže. Je to ťažké, ale podľa mňa, to tak aj má byť. Je dobré, že vždy robíme nejaké nové veci. Zatiaľ v Šamoríne riešime základne taktické veci v útoku, obrane, ako čo budeme hrať, ako čo budeme brániť. Nie je to vždy to isté, vždy robíme niečo iné.“

Karlovka vstupuje do svojej tretej sezóny v Slovenskej basketbalovej lige s pozmeneným realizačným tímom. Na pozíciu hlavného trénera sa posunul doterajší asistent a kormidelník prvoligového „béčka“ Peter Ivanovič, ktorému bude asistovať Tomáš Polák a František Kubala. „Peťo Ivanovič mal zatiaľ dve sezóny na vyskúšanie ako asistent trénera, teraz môže pretaviť skúsenosti ako tréner. Prišiel skúsený Tomáš Polák na post asistenta. Podľa mňa tiež dokáže oživiť prácu aj motiváciu na tréningoch,“ myslí si Hlivák. Môže nové zloženie realizačného tímu Karlovky zlepšiť minuloročné siedme miesto? „Dúfam, že áno. Určite nám to môže pomôcť. Stále sa hovorí, že druhá sezóna býva ťažšia, keď nás už súperi majú prečítaných a už nás nepodceňujú, ako napríklad v prvej sezóne. Určite bola ťažšia, klesli sme o jednu priečku. Budeme sa snažiť čo najviac, aby to bolo čo najlepšie,“ odpovedá 21-ročný rozohrávač. S účasťou v širšej nominácii Slovenska na kvalifikáciu majstrovstiev Európy sa natíska otázka, či od Hliváka bude v novej sezóne očakávať dôležitejšiu rolu v tíme. „Ťažko povedať, uvidíme na príprave, respektíve v momente, keď začne sezóna,“ uviedol hráč Karlovky.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC