• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava zahodili minuloročné konečné siedme miesto za hlavu, do hráčskeho aj realizačného tímu pribudla mladá krv, ktorá má zvýrazniť prácu s bohatou s bohatou liahňou hráčov.

Na prvom tréningu sa zúčastnilo 14 hráčov, medzi ktorými nechýbali viaceré nové tváre. „Podpísali sme nové kontrakty s Jakubom Pasovským a Filipom Halmešom. Dúfame, že zapadnú do tímu a pomôžu nám napĺňať naše ciele. Filozofia klubu sa nemení, chceme stavať na mladých, výlučne slovenských hráčoch a pomôcť im v ich rozvoji. K zmene prišlo na trénerskom poste, kde Milana Černického vystriedal jeho minuloročný asistent Peter Ivanovič,“ predstavil novinky v klube manažér František Kubala. Spolu s novým asistentom Tomášom Polákom budú na lavičke pomáhať hlavnému koučovi Petrovi Ivanovičovi. Jakub Pasovský s Filipom Halmešom sú odchovancami prievidzského basketbalu, ale v predchádzajúcej sezóne už obaja pôsobili v juniorskom tíme Karlovky. Pasovský má z minulej sezóny titul zo Slovenskej basketbalovej ligy, Halmeš naberal skúsenosti v B-tíme Karlovky.

Karlovka sa však pred novou sezónou musí vyrovnať so stratou dvoch kľúčových hráčov. Z tímu odišli Lukáš Hoferica a Miroslav Žilík. Hoferica sa vybral za vyššími športovými ambíciami do Interu Bratislava, Žilík nevedel skĺbiť vrcholový basketbal s prácou a ukončil aktívnu basketbalovú kariéru. „Nehľadali sme zaplnenie medzery za týmito hráčmi formou nákupu podobných typov, jednoducho budeme hrať bez nich a tomu sa prispôsobí aj náš herný štýl. Našim cieľom je dostať sa do prvej osmičky po základnej časti a zahrať si play off. Pokiaľ ide o to či sa nám to môže podariť, veľa bude záležať aj na tom ako sa posilnia ostatné ligové kolektívy, ako trafia kvalitu legionárov,“ prezradil filozofiu klubu a jeho ambície tréner Peter Ivanovič. Na prvom tréningu chýbali piati hráči základného kádra. Absentovali Ivan Židzik, Dalibor Hlivák, David Abrhám, Filip Lehman a Andrej Galád. „S Ivanom Židzikom rokujeme o novej zmluve, Filip Lehman a Andrej Galád sú zranení, Dalibor Hlivák je k dispozícii reprezentácii pripravujúcej sa na kvalifikáciu majstrovstiev Európy a David Abrhám sa k družstvu pripojí neskôr,“ vysvetlil dôvody absencií manažér František Kubala.

Posilou klubu sa javí asistent Petra Ivanoviča Tomáš Polák, ktorý pôsobil uplynulé dve sezóny v BK Inter Bratislava. „V jeho osobe k nám prichádza skutočne veľká posila, s Tomášom sa poznáme už dlhšie. Boli sme v kontakte, som veľmi rád, že prijal našu ponuku,“ podotkol na adresu svojho blízkeho spolupracovníka Peter Ivanovič. Tomáš Polák potvrdil, že ho filozofia klubu zameriavajúceho sa na výchovu a rozvoj mladých talentov oslovila: „V Interi, z ktorého prichádzam bol väčší tlak na výsledky. Aj tu chcú aj výsledky, ale je tu väčšia možnosť na prácu s mladými talentami. Rád im pomôžem k tomu, aby sa v basketbale stále viac zlepšovali. Práve to je jedna z motivácii prečo som prijal ponuku Karlovky.“     

Súpiska VŠEMvs Karlovka Bratislava na sezónu 2016/2017:

Príchody: Peter Ivanovič (tréner, VŠEMvs Karlovka Bratislava - asistent trénera), Tomáš Polák (asistent trénera, BK Inter Bratislava), František Kubala (asistent trénera), Róbert Slezák, Filip Halmeš, Samuel Hanák (všetci VŠEMvs Karlovka Bratislava "B"), Jakub Pasovský (BC Prievidza)

Zostávajú: Róbert Bečarik, Marek Mäsiar, Filip Lehman, Michal Kožár, Dalibor Hlivák, Michal Podhorský, Juraj Krajčír, Branislav Brliť, Dávid Abrhám, Matúš Jurčina, Andrej Galád, Daniel Stránsky, Juraj Hašan

 

Rozpis prípravných duelov VŠEMvs Karlovka Bratislava pred začiatkom v SBL:

25. augusta: BC Prievidza - VŠEMvs Karlovka Bratislava

2. septembra: BK Inter Bratislava - VŠEMvs Karlovka Bratislava 

7. septembra: Orli Prostějov (Česko) - VŠEMvs Karlovka Bratislava

11. septembra: VŠEMvs Karlovka Bratislava - JP-TOP Cop Jászberényi KSE (Maďarsko)

16. - 19. septembra: 20. ročník Memoriálu bratov Kleinovcov (BK Levickí Patrioti, VŠEMvs Karlovka Bratislava, BK Opava - Česko, JP-TOP Cop Jászberényi KSE - Maďarsko)

21. septembra: VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Handlová

23. septembra: MBK Handlová - VŠEMvs Karlovka Bratislava

FOTO: Facebook