• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zápas piateho kola Eurovia SBL Ligy proti Spišskej Novej Vsi priniesol Klubu býkov Košice 97 bodovú nádielku, ale zároveň aj príležitosť ukázať sa hráčom, ktorí doposiaľ veľa príležitostí nedostali. Zranenie Vladimira Ivelju poslalo na palubovku hneď od úvodu Maurizia Galatu.

“Vladovi prajem rýchle uzdravenie a snáď už proti Komárnu bude môcť opäť nastúpiť. Ako jeho backup som tušil, že dostanem viac priestoru a snažil som sa to využiť. Na začiatku som však bohužiaľ urobil pár zbytočných faulov, kvôli ktorým som musel v druhej štvrtine striedať. Našťastie som potom ešte dostal príležitosť od trénera a mohol som vylepšiť dojem. So svojim ani s tímovým vystupovaním v prvom polčase som totiž spokojný nebol,” priznal Galata.

V úvode zápasu strávil Maurizio na palubovke takmer dvanásť minút, počas ktorých zaznamenal dva body a tri doskoky. Na jeho konto však pribudli i tri fauly, ktoré ho potom na dlhší čas posadili na lavičku. V závere druhého polčasu sa na palubovku vrátil a pridal ďalšie štyri body. Aj vďaka nemu tak Býci atakovali stobodovú hranicu.

“Bohužiaľ tá stovka odolala. Mal to byť jeden z tých ľahších zápasov, ale chalani zo Spišskej Novej Vsi majú svoje kvality. Dostali voľnú ruku a mohli si tak dovoliť strely, ktoré by sme si napríklad my dovoliť nemohli. V prvom polčase im to tam napadalo a tak nás potrápili. V tom druhom sme sa už ale trochu odtrhli a hrali s prehľadom,” dodal v súvislosti so sobotňajším zápasom Galata. 

Bez služieb Vladimíra Ivelju by sa mali Košice zaobísť podľa pôvodných odhadov sedem až desať dní. Ešte v súboji vo Svite totiž utrpel výron členku, ktorý mu následne opuchol. Asistent trénera KB Richard Leško verí, že do akcie bude môcť zasiahnuť už v najbližšom súboji v Komárne (sobota, 29.10.). Súboj proti Spišskej Novej Vsi však bol aj vďaka jeho neúčasti užitočný z pohľadu možnosti otestovania ďalších členov tímu.

“Toto sú zápasy, v ktorých sa môžu ukázať aj hráči z lavičky. Pre nich to bol vynikajúci zápas a ´napomohlo´ tomu aj to zranenie Vlada. Veríme, že sa dá rýchlo dohromady a z pohľadu jeho zranenia nám padne vhod menšia prestávka. V polovici budúceho týždňa budeme múdrejší a ostáva dúfať, že nám pomôže už v Komárne,” zaželal si Leško. V závere zápasu sa na ihrisku objavila i dvojica Filipov Duda a Dratva. “Svoje miesto si zastali a sme radi, že sme ich mohli vidieť v akcii. S ich výkonom som určite spokojný.”

Konečný výsledok 97:65 je mimoriadne presvedčivý, ešte po polčase to ale bolo len o desať bodov a súper zo Spiša poriadne hrýzol.

“Rozbiehali sme sa možno trochu pomalšie a v prvom polčase nás brzdili straty. V tom druhom sa už ukázala naplno naša kvalita a vyhrali sme zaslúžene,” okomentoval priebeh zápasu Richard Leško. K úplnej spokojnosti divákov chýbali snáď už len tie tri body navyše. “Stovku by sme pokorili veľmi radi, ale prestriedanie hráčov bolo pre nás dôležitejšie. Konečný výsledok je vecou efektu, ale my sa potrebujeme sústrediť na iné aspekty hry.”

Autor a foto: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk