• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zlý vstup do nového ročníka prinútil vedenie realizovať zmeny v kádri a siahnuť aj po nových posilách. Prvou z nich bol Goran Ostojič. Srbský rodák prišiel pod Zobor z tímu KK Mladosť Zemun. Od 205 centimetrového pivota sa očakáva hlavne dôraz pod košom. 

 - Prečo si sa rozhodol hrať basketbal?

Začal som ho hrávať ako malý. Naučil som sa milovať basketbal, a keď sa do niečoho zamilujete, radi sa v tom zlepšujete a posúvate to dopredu.

- Máš nejaký sen, ktorý by si chcel v basketbale dosiahnuť?

Samozrejme, túžim po nejakom klubovom úspechu. V budúcnosti by som chcel byť basketbalovým trénerom. Chcem byť pri basketbale čo najdlhšie, ako to pôjde.

- Čo hovoríš na Nitru ako takú?

Páči sa mi tu. Nitra je krásne mesto a Slovensko tiež, takže sa teším aj na cestovanie a spoznávanie miest, v ktorých budeme hrávať.

- Ako si spokojný s tímom?

Myslím si, že náš tím je veľmi sľubný. Je tu veľa mladých hráčov, ktorý však majú vysoké ambície. Ak na určitých veciach popracujeme, môžeme sa k ním priblížiť.

- Aký je tvoj názor na slovenskú ligu?

Podľa môjho názoru je to kvalitná súťaž. Z roka na rok tu hrávajú lepší, kvalitnejší hráči, ktorí sú vedení skúsenými trénermi. Musí byť aj divácky atraktívna.

 - Ako spätne hodnotíš svoj výkon v prvých dvoch zápasoch? Bolo to podľa tvojich očakávaní?

Musím priznať, že nie. Ešte som sa nezohral s družstvom. Mohlo to byť aj lepšie. Budem sa snažiť v ďalších stretnutiach podať maximálny výkon, ktorý sa odo mňa očakáva. Chcem pre tento klub a toto mesto spraviť v rámci basketbalu čo najviac.

- Tím sa trápi. Inkasoval vysoké prehry. Kde vidíš chybu?

Všetci vravia, že je to tým, že sme mladé družstvo. Mali sme od začiatku ligy ťažkých súperov a často sme opakovali rovnaké chyby. Myslím si, že nám chýba skúsenosť v rozhodujúcich momentoch a v náročných ligových dueloch. Verím, že to postupne bude lepšie. Odohráme pár dobrých stretnutí a budeme silnejší.    

Autor: Daniela Okošová, zdroj: mbknitra.sk

Foto: Rastislav Búgel