• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Fanúšikovia prievidzského basketbalu neradi vidia momenty, aký sa naskytol v prvej štvrtine sobotného zápasu BC Prievidza s Nitrou, kedy s bolestivou grimasou na tvári opustil palubovku chorvátsky krídelník Marko Batina.

Jedna z opôr prievidzského tímu už do zápasu nezasiahla. „Vnikal som pod kôš a po zakončení som zle dostupil na palubovku. Podvrtol som si členok, čo je v basketbale dosť častým zranením,“ prezradil Marko Batina. Našťastie, po zápase sa ukázalo, že nejde o vážnejšie zranenie. „Som šťastný, že nebudem musieť pauzovať. Po porade s naším zdravotným tímom mi odporučili trochu si oddýchnuť, aby som bol pripravený na najbližšie zápasy.“

Noha stále bolí

A ako sa Marko cíti deň pred zápasom s antverpskými Obrami? „Noha je citlivá a ešte stále ma to trochu bolí. Budem sa snažiť aby som mohol nastúpiť už v stredu, ale ak sa to nepodarí, v sobotu budem na stopercent pripravený hrať.“

Práve stredajší zápas (hrá sa o 17.30 hod) s Antverpami bude pre BC rozlúčkovým s tohtoročnou edíciou pohára FIBA. Pôjde bezpochyby o kvalitnú rozlúčku, Antverpy sú pred posledným kolom v L-skupine na druhej priečke za tureckým tímom Demir Insaat Buyukcekmece. „Čaká nás veľmi kvalitný súper, ktorý bojuje o špičku vo veľmi silnej belgickej lige. Antverpy majú veľmi dobrých hráčov, či už na obvode alebo pod košom. Musíme sa na nich poriadne pripraviť,“ uviedol chorvátsky krídelník v službách BC, známy svojou bojovnosťou na palubovke.

Šancu majú

Prievidžania sú v L-skupine pohára FIBA na štvrtej priečke bez šance postúpiť do ďalšej fázy. I keď to nebudú mať na palubovke jednoduché, so súťažou sa budú chcieť rozlúčiť víťazstvom. „Celú súťaž sme sa snažili vyhrať každý zápas, nikdy sme nekalkulovali. Šancu máme, čo potvrdil aj náš vzájomný duel v Anterpách, kde sme hrali veľmi dobre. Škoda, že neskončil naším víťazstvom. V stredu sa budeme snažiť odohrať na maximum našich momentálnych možností. Ak chceme byť úspešní, musíme hrať tímovo, nahrávať si do voľných pozícii a bojovať v obrane,“ prezradil recept na možné víťazstvo Marko Batina.

Aj na Slovensku

Nech stredajší zápas dopadne akokoľvek, prievidzskí fanúšikovia môžu byť na svoje mužstvo hrdí. Určite si hanbu v Európe neurobilo. Naopak, postupom do druhej fázy pohára FIBA dokázalo, že kvalitný klubový basketbal sa dá robiť aj na Slovensku.

Autor: Roman Adámik, zdroj: pdbasket.tv

Foto: Fiba.com