• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prievidzskí basketbalisti ukončili svoje účinkovanie v pohári FIBA. Hoci do tretej fázy súťaže nepostúpili, zanechali v basketbalovej Európe veľmi dobrý dojem. Vo viacerých zápasoch ukázali nielen tímového ducha, ale aj individuálne zručnosti, a tak sa začalo medzi fanúšikmi špekulovať o možných odchodoch niektorých basketbalistov Prievidze do kvalitnejších zahraničných líg.

Skloňovalo sa najmä meno hráča základnej päťky Andreho Jonesa. O tom, či naozaj opúšťa tím BC, sa dočítate v našom rozhovore. Americký rozohrávač taktiež zhodnotil účinkovanie Prievidze v pohári FIBA.

- Tím BC Prievidza ukončil svoju púť v európskom pohári FIBA. Aké sú tvoje pocity po poslednom zápase?

"Posledný zápas sme chceli vyhrať hlavne sami pre seba a pre pocit, že by sme mohli poraziť veľký klub, akým Antverpy bezpochyby sú. Nepodarilo sa nám to, ale je to už za nami. Ideme sa sústrediť výhradne na SBL."

- Ako vnímaš celkové pôsobenie Prievidze v Európe?

"Šokovali sme basketbalovú Európu, neviem to pomenovať pravdivejšie. Nemyslím si, že čo i len jedna osoba mimo Prievidze verila, že vyhráme aspoň jeden zápas. Tým by som sa chcel poďakovať našim pravým fanúšikom. Tí, ktorí nerešpektujú slovenský klubový basketbal, majú momentálne veľa dôvodov, aby svoj názor zmenili."

- Medzi prievidzskou basketbalovou verejnosťou sa hovorilo, že zápas proti Giants, bol tvojim posledným v drese BC. Je to pravda?

"Dúfam, že budem môcť dosahovať ďalšie úspechy v drese BC. Dodržím svoju zmluvu a zostanem v Prievidzi až do konca sezóny. Nemôžem sa dočkať play off. Máme pravých fanúšikov, ktorí sú neuveriteľní a zohrali veľkú úlohu v mojom rozhodovaní zostať v Prievidzi."

- Dostal si nejaké ponuky od iných klubov?

"Áno. Po dobrých výkonoch v Európskom pohári FIBA som mal niekoľko možností ísť hrať do väčších klubov. Samozrejme by to pre mňa znamenalo aj lepšie finančné ohodnotenie, ale po tuhom uvažovaní som sa rozhodol zostať a dokončiť prácu, ktorú som tu začal."

- Čo ťa okrem spomínaných skvelých fanúšikov presvedčilo, aby si zostal v Prievidzi?

"Tu v Prievidzi máme niečo špeciálne. Miljan Čurovič je výborný tréner a veľmi mi pomáha hrať na hraniciach svojich možností. Opustiť klub v rozbehnutej sezóne by navyše mohlo byť riskantné, v novom tíme by som si nemusel nájsť to správne miesto. V Prievidzi viem presne, čo môžem tímu ponúknuť, a momentálne cítim, že tu je miesto, kde mám byť. Na Slovensku som momentálne šťastný. Ak prídu ďalšie ponuky v lete, budem určite rád, ale teraz sa sústredím na predvádzanie čo najlepšieho basketbalu v Prievidzi. Myslím si, že vernosť je tá správna cesta nielen v živote, ale aj v basketbale."

- Prievidza pokračuje už len v jednej súťaži. Čo očakávaš od zvyšku sezóny?

"Zlepšenie v obrane, či už ako tím alebo ako jednotlivec. Defenzívu považujem za moju najväčšiu slabinu a ako tím na nej musíme tiež ešte veľa pracovať. Ak sa nám podarí zlepšiť v obrane a zároveň budeme pokračovať v útoku ako doteraz, môžeme sa dostať v play off tak ďaleko, ako je len možné a zažiť nezabudnuteľnú sezónu."

- To, že ste hladní po ďalšom úspechu môžete dokázať kvalitným výkonom už v najbližšom zápase proti Lučencu, ktorý privítate zajtra o 18. hodine v Nike aréne?

"Určite áno. Verím, že našich fanúšikov potešíme kvalitným výkonom, peknými akciami a ukážeme im, na čo naozaj v lige máme."

Autor: Roman Adámik, zdroj: pdbasket.tv

Foto: Fiba.com