• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Naši basketbalisti vo svojom poslednom zápase v sobotu potvrdili v dueli so Spišskou Novou Vsou úlohu favorita a zvíťazili 102:81. Výhra sa však nerodila ľahko, hostia "hrýzli" najmä v prvom polčase, keď nedovolili BC vybudovať si výraznejší náskok.

"Výhra nad Spišiakmi sa nerodila ľahko. Nie je to síce súper takého rangu ako Inter alebo Košice, ale v aktuálnej sezóne môže každý súper nad každým dominovať na ihrisku. Treba si dávať pozor na každé jedno družstvo, liga je vyrovnaná a netreba nikoho podceniť. V každom zápase sa musíme správať ako profesionáli. V sobotu sme v polčase do šatní sme odchádzali s päťdesiatimi inkasovanými bodmi od súpera, čo nebola pekná vizitka. Na obrane neustále pracujeme a musíme ju zlepšovať každým tréningom a zápasom," charakterizoval posledné vystúpenie našich basketbalistov krídelník BC Jaroslav Musil, ktorý prišiel do Prievidze pred aktuálnou sezónou z Levíc.

Zápas ako každý iný

Práve BK Levickí Patrioti sú najbližším súperom BC. Naši basketbalisti sa predstavia na levickej palubovke v stredu o 18. hodine. Bude pre Jaroslava Musila súboj súčasného zamestnávateľa s bývalým špecifický?

"Duel proti Leviciam beriem ako ďalší zápas v poradí. Na pôsobenie v tomto tíme mám pekné spomienky, bol som tam rok, spoznal nových ľudí a vytvoril si kamarátske vzťahy, ale každopádne aj tento duel beriem ako profesionál a pristupujem k nemu ako ku všetkým ostatným zápasom," odpovedal 28-ročný 192 centimetrov vysoký basketbalista Prievidze.

Vyhnúť sa hluchým miestam

Náš tím nečaká na Tekove jednoduchý zápas. Levice spolu s Interom s 13 bodmi vedú ligu a svoje tabuľkové postavenie budú chcieť potvrdiť aj proti Prievidzi.

"Levice, podobne ako vlani, vynikajúco vstúpili do sezóny, na ich domácom ihrisku sa hrá ťažko. Levičania majú výbornú bilanciu a dobre vyskladaný tím, ľahký zápas to určite nebude. Musíme sa vyhnúť hluchým miestam a zostať celý zápas koncentrovaní, hrať našu hru a predovšetkým nechať na palubovke srdce. Cieľom je odviezť si z Levíc dva body," ponúkol recept na možný úspech Prievidze na „horúcej“ palubovke Levíc Jaroslav Musil.

Skvelé fankluby

Zaujímavosťou súboja je aj fakt, že sa stretnú dva tímy, ktoré sa môžu pochváliť skvelým fanúšikovským zázemím a výbornými fanklubmi. Ktorý z nich považuje Jaroslav Musil za najlepší v Slovenskej basketbalovej lige?

"Fankluby Levíc aj Prievidze sú vynikajúce, podobne to bolo v minule sezóne aj v Lučenci. Bodaj by každý klub mal také fanúšikovské zázemie ako spomínané kluby. V súčasnosti pôsobím v Prievidzi, hrám pre fanúšikov BC, a preto tento fanklub vnímam ako najlepší," uzavrel Jaroslav Musil.

Autor a zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik