• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhý rok po sebe patrí k lídrom čisto slovenského tímu VŠEMvs Karlovka Bratislava. Rozohrávač Dalibor Hlivák zhodnotil príčiny doterajších výsledkov družstva, ale aj svoju hernú fazónu v stretnutiach.

Odchovanec Karlovky má za sebou druhé leto pri reprezentácii. Cenné skúsenosti sa teraz snaží preniesť aj samotných zápasov. „Pomohla mi príprava s reprezentáciou. Mal som možnosť trénovať vtedy, keď ostatní chalani majú voľno. Pre každého jedného hráča je prospešné trénovať s výberom najlepších hráčov Slovenska. Po skončení reprezentácii som si nechcel dávať dlhé voľno, hneď som sa chcel pripojiť k tímu, aby som veľa nevymeškal a zároveň čo najskôr zapadol,“ vrátil sa Hlivák k letnej prípravy.

Zverenci trénera Petra Ivanoviča majú za sebou pomerne solídnu prvú štvrtinu základnej časti. V tabuľke sú na siedmom mieste s bilanciou troch víťazstiev a šiestich prehier. Práve od Hliváka sa očakáva, že bude patriť k lídrom mladého tímu. Číselne však trochu zaostáva v porovnaní s predchádzajúcou sezónou, po deviatich stretnutiach má priemer 9,7 bodu, 2,4 doskoku a 3,4 asistencie. „Asi sa odo mňa očakáva väčšia zodpovednosť na rozohrávke a pri organizácii hry. Spokojný však zatiaľ určite nemôžem byť. Musím hlavne zjednodušiť svoju hru. Niekedy robím veľmi zlé rozhodnutia a nezmyselné straty,“ nešetrí kritikou na svoju adresu rozohrávač Karlovky.

„Vysokoškolákov“ môžu mrzieť hlavne tesné prehry s Komárnom a Prievidzou. „Myslím si, že našim najväčším problémom je, že nevieme zostať koncentrovaní počas celého zápasu. Máme výpadky, ktoré nás potom môžu stáť celý zápas,“ myslí si Hlivák. K aktuálnej výsledkovej bilancii treba pripočítať aj zranenia, pre ktoré Karlovka nenastúpila vo väčšine zápasov v plnej sile. „Od začiatku nám zo zostavy vypadli hráči, kvôli rôznym zraneniam, preto sme nemohli trénovať podľa našich predstáv. Je nás málo, väčšinou sa pripoja k nám hráči z 'béčka',“ dodal 22-ročný basketbalista.

Dobre môže vstúpiť Karlovka do druhej štvrtiny základnej časti už v stredu, v dôležitom stretnutí o play off pozície ich čaká doma nováčik zo Žiliny. „Na zápas proti Žiline musíme pristúpiť s maximálnou koncentráciou na oboch stranách palubovky. Videli sme to u nich na konci zápasu, keď sme ich vlastnými chybami vrátili do zápasu a v koncovke sme sa trápili. Na ihrisku musíme odovzdať zo seba všetko a vyvarovať sa hluchým momentom,“ povedal pred zápasom Hlivák.

Foto: Martin Šopinec