• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Posledný víkend mala Slovenská basketbalová liga prestávku. V sobotu sa totižto odohral Eurovia SBL Zápasu hviezd, do ktorého boli nominovaní aj dvaja naši hráči Ryan Martin a Grant Sitton.

Prvý menovaný si priamo na palubovke exhibičný súboj pre zranenie veľmi neužil. Grant Sitton naopak zažiaril, k víťazstvu Tímu Rada Rančíka nad Tímom Petra Sedmáka prispel 20-timi bodmi. Spomínaná dvojica hráčov nebola jedinými zástupcami BC v Eurovia SBL Zápase hviezd. Asistentom hlavného trénera Tímu Petra Sedmáka bol prievidzský kouč Ryan Pannone. Po návrate našej minivýpravy z Bratislavy sme sa porozprávali s 205 centimetrov vysokým americkým hráčom Grantom Sittonom, ktorý nám prezradil svoje dojmy zo Zápasu hviezd. Naše otázky smerovali aj k dnešnému súperovi – lídrovi SBL Interu Bratislava.

- V sobotu si si zahral v Eurovia SBL Zápase hviezd. Ako hodnotíš túto skúsenosť?

"Nominácia na tento exhibičný súboj ma veľmi potešila. Zápas hviezd som si užil naplno, bola to veľká zábava a na tento zážitok nikdy nezabudnem."

- S 20-timi bodmi a účasťou v smečiarskej súťaži si predviedol výborný individuálny výkon. Očakával si to?

"Pred zápasom som popravde nevedel, čo môžem očakávať. Sústredil som sa hlavne na to, aby som sa čo najviac zabavil nie len ja, ale hlavne fanúšikovia. Verím, že sa to podarilo."

- Vráťme sa k Slovenskej basketbalovej lige. Konečne sa nám podarilo zvládnuť koncovky náročných stretnutí. Dodá to tímu väčšie sebavedomie pred náročným súbojom proti vedúcemu celku ligy, ktorým je BK Inter Bratislava?

"Sebavedomie je dôležité. V šatni nám určite nechýba a preto sa pokúsime pripísať si ďalšie víťazstvo proti kvalitnému súperovi."

- Inter sme v tejto sezóne ešte neporazili. Je to pre náš tím motivácia navyše?

"Keď hráte proti súperovi, akým je Inter Bratislava, žiadnu extra motiváciu nepotrebujete. Všetci v tíme sme pripravení vydať zo seba v tomto stretnutí maximum."

- Ako by si charakterizoval nášho najbližšieho súpera?

"Ide o skúsený tím, ktorý je veľmi ťažké poraziť. Na druhej strane si myslím, že aj my máme potrebnú kvalitu na to, aby sme dokázali zvíťaziť."

- V posledných domácich zápasoch vás hnala vpred aj silná podpora publika. Určite bude potrebná aj dnes.

"V náročnom zápase potrebujeme podporu fanúšikov, plnú halu a hlučnú kulisu. Preto ich vyzývam, aby nás prišli podporiť a spravili poriadny hluk."

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Lukáš Droppan