• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bosniacky pivot Aleksandar Radukič sa po dvoch rokoch vrátil opäť na slovenské palubovky. Skúsený 28-ročný basketbalista sa dohodol v lete na kontrakte s MBK Baník Handlová, kde sa stretne v jednom družstve s viacerými hráčmi, ktorých pozná. Ako prezradil v rozhovore, pri ponuke zavážilo aj to, že cíti šancu na dobrý výsledok.

Radukič bol súčasťou Slovenskej basketbalovej ligy počas sezóny 2016/2017, kedy obliekal dres Interu Bratislava. A bol to pre neho mimoriadne úspešný rok, keďže získal prvý majstrovský titul mimo svojej rodnej krajiny. Okrem toho sa so „žlto-čiernymi“ predstavil vo finále Slovenského pohára.

Pri rozhodovaní o návrate na Slovensko tak rozhodlo aj to, že má na túto sezónu dobré spomienky. „Vedel som, že liga je kvalitná. Mám mnoho dobrých spomienok na Inter, mesto a ľudí. Všetko sa mi tu páčilo. Bola to zároveň jedna z mojich najlepších sezón v kariére,“ prezradil jedna z letných posíl Baníka.

V Handlovej sa v jednom kolektíve stretol s hráčmi, s ktorými už hral, respektíve proti ním nastupoval. Či už to je jeho bývalý kolega z Interu Tomáš Mrviš alebo trojica Saša Jankovič, Filip Halada a Marek Jašš. „Poznal som viacero hráčov. Cítim, že nás čaká dobrá sezóna. Spoluhráči sú dobrí chalani. Mesto je síce malé, ale máme tu všetko, čo potrebujeme,“ uviedol Radukič.

img 3570

Po odchode z Pasienkov mala jeho kariéra zaujímavý priebeh. So Sarajevom si zahral v Lige majstrov, respektíve v Európskom pohári FIBA. Okrem toho nastupoval aj v Jadranskej lige 2. Nasledovala zastávka v poľskom Starograd Gdansku a v Rumunsku. „Vnímam to ako skvelú skúsenosť, že som si mohol zahrať Európsky pohár FIBA a Jadranskú ligu, výrazne mi to pomohlo v mojej kariére. Poľská liga je zatiaľ najsilnejšia, v ktorej som hral. Rumunská súťaž je veľmi podobná tej slovenskej,“ obzrel sa hráč Handlovej za predošlými sezónami.

Radukič by teraz rád pridal na Hornej Nitre ďalší úspešný ročník do svojej kariéry: „Chcel by som pomôcť družstvu k čo najlepšiemu umiestneniu v tejto sezóne. Prípravné zápasy som trochu sledoval. Mnoho tímov má podobnú kvalitu, Inter vyzerá momentálne najsilnejšie, ale to nemusí znamenať nič.“

Foto: Ladislav Szibilla, Vladimír Dorňák