• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárno neprežíva ideálny štart do sezóny, aj v dôsledku veľkej maródky v tíme, má zatiaľ na konte len jedno víťazstvo. Pre amerického pivota Bradleyho Hayesa je to však motivácia, ako v čo najväčšej miere pomôcť svojmu družstvu. Jeho plán mu zatiaľ vychádza, keďže má v SBL-ke aktuálne priemer double-double na zápas.

Dvadsaťpäťročný Američan vstúpil nedávno do svojej tretej profesionálnej sezóny. Komárňanské prostredie si pochvaľuje, z tohto pohľadu ho teší, že prikývol na ponuku „obuvníkov“: „Je to niečo iné, odlišné. Povedali mi, že je tu dobrá možnosť s chalanmi, ktorí tu sú, dosiahnuť na niečo špeciálne. Chopil som sa tejto príležitosti. Je to tu v Komárne super. Je to tu iné, nikdy predtým som nebol na Slovensku. Páči sa mi tu. Moji noví spoluhráči sú super, hneď sme si sadli a vychádzame spolu dobre. Síce sa nám teraz výsledkovo nedarí, ale ako kolektív držíme pokope.“

Jediným negatívom sú zatiaľ výsledky družstva trénera Aleksandara Vržinu. Komárno je momentálne v tabuľke na siedmej pozícii s bilanciou jednej výhry a troch prehier. Za týmto štartom však treba hľadať absencie, s ktorými sa srbský kormidelník musí pasovať. Do aktuálneho ročníka ešte nezasiahlo slovinské duo Nini Gabrijel a Boban Tomič, v dvoch stretnutiach chýbal Svetozar Stamenkovič. V dôsledku zranení vynechal minimálne jeden zápas aj Lukáš Bolek a Nenad Miloševič.

20

Hayes nevníma tento stav veľmi negatívne, naopak, vidí v tom príležitosť ako zastúpiť svojich kolegov. V zápasoch hráva takmer 33 minút, aktuálne mu v štatistikách svieti priemer 13,8 bodu, 12,3 doskoku, 1,5 zisku a 2,0 bloku na stretnutie. „Je ťažké, že máme toľko zranení, ale na druhej strane, pripravoval som sa na to celú prípravu, že môžem hrať veľa minút. Ak sa niekto zraní, tak som pripravený zastúpiť ho, moje telo a hlava je na to pripravené,“ prezradil hráč Komárna.

Rodák z Jacksonville naberal v predchádzajúcich dvoch sezónach cenné skúsenosti v európskom basketbale. Najskôr odštartoval svoju profesionálnu kariéru v druhej najvyššej nemeckej súťaži, aby sa následne presunul do druhej španielskej ligy. „Boli to dobré skúsenosti. Moja prvá profesionálna sezóna bola veľkou možnosťou učiť sa hlavne. Pôsobenie v Španielsku ma tiež naučilo mnohému. Boli to odlišné krajiny, štýly života. Vďaka ním som práve tu a teraz. Už som sa naučil fungovať v európskom basketbale, či už na palubovke alebo mimo nej. Basketbal je veľmi odlišný, v dobrom zmysle. Mimo palubovky si musíte zvyknúť na odlišný životný štýl, ale ja mám rád nové veci a miesta,“ uviedol Hayes.

49

Jedna z predsezónnych posíl Komárna mala počas pôsobenia na univerzite jedinečnú možnosť zahrať si na NIT (National Invitation Tournament), kde sa stretávajú najlepšie školy, ktoré nie sú súčasťou March Madness. S Georgetownom sa dostal medzi najlepších 16 univerzít, kde však prehrali s nasadenou jednotkou Florida State, ktorej súčasťou bol pivot Levíc Boris Bojanovský. „Bola to skvelá skúsenosť. Na takej scéne je to už tlak, no treba byť na to pripravený. Na to budem spomínať do konca života,“ zaspomínal 25-ročný pivot.

Čo sa týka najbližších mesiacov, tak v cieľoch na Slovensku má Hayes jasno: „Chcem patriť na Slovensku ku špičke, byť lídrom v počte doskokov, blokov a vlastne vo všetkom, v čom je to možné.“

Highlighty z duelu Hayes vs. Bojanovský:

Foto: Karol Scholtz