• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Minuloročný nováčik z Karlovky má za sebou vynikajúci vstup do sezóny, ako jediný pokračuje v súťaži bez prehry a výrazný podiel na tejto bilancii má aj Lukáš Hoferica.

„Hofo“ patril v uplynulej sezóne nielen k najlepším hráčom Karlovky, ale nestratil sa ani v konkurencii ostatných slovenských hráčov v súťaži. V novej sezóne pokračuje v stabilných výkonoch, vďaka ktorým má Karlovka na konte tri víťazstvá a je na vrchných pozíciách tabuľky. „Áno, predstavovali sme si taký vstup, ale je to len začiatok a chceme pokračovať v dobrej hre,“ vyjadruje sa k zápasovej bilancii Hoferica. Výhodu ľahšieho žrebu pivot Karlovky rezolútne odmietol, ako sám dodáva, výhry boli tesné – proti Svitu o 4 body, proti Spišskej Novej Vsi o 2 body a naposledy proti Nitre o 11 bodov. „Myslím si, že rozhodla príprava na zápas a zohratie nášho tímu,“ pridáva svoj pohľad na vec hráč Karlovky. Hoferica sa vrátil do najvyššej súťaže vo veľkom štýle, jeho 12.1 bodu, 6.7 doskoku a 1.6 asistencie v minulej sezóne často rozhodovalo o konečnom výsledku stretnutia. Pociťoval pred novou sezónou záujem o jeho služby? „Minulú sezónu som mal veľký priestor od trénera a snažil som sa ho využiť naplno, ale záujem som nepociťoval,“ odpovedá karloveský pivot.

Práve podkošový priestor bol najväčšou slabinou tímu Milana Černického v minulej sezóne, na čo vedenie klubu zareagovalo podpisom zmluvy s Branislavom Brliťom a Jurajom Hašanom. „Ešte je len začiatok ligy, ale je pravda, že káder je stabilnejší na každom poste. Je len na nás ako to využijeme,“ hodnotí silu tímu Hoferica. Družstvo Karlovky ostalo oproti vlaňajšku takmer pokope, po Rišovi Kucsovi sa v úvodnom zápase sezóny rozlúčil so svojim materským klubom Marek Doležaj, ktorý si to namieril do španielskej Zaragozy. Ako Hoferica vnímal svojho už bývalého spoluhráča? „Myslím si, že na Slovensku taký typ hráča ako Marek nie je. Cez dva metre vysoký rozohrávač u juniorov, u mužov ako krídlo. Je to ešte mladý, neskúsený borec, svoju basketbalovú kariéru má pred sebou. Som rád, že stihol zápas so Svitom a pomohol nám 14 bodmi.“ Samotný hráč na záver prezradil, že cieľom po prvej štvrtine základnej časti je štvrté miesto. Zatiaľ k tomu má Karlovka podľa všetkého namierené, v troch zápasoch zaznamenali tri výhry a sú tak jediným tímom (minimálne do soboty), ktorý ešte v sezóne neokúsil chuť prehry. Veľkou mierou k tomu prispievajú aj výkony samotného Hofericu, priemerne v zápasoch dosahuje 13 bodov, 7.3 doskoku, 1.3 asistencie a 1.3 zisku.

Foto: Martin Šopinec