• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vo svojej prvej sezóne mimo rodnej Bosny a Hercegoviny dosiahol takmer na všetko, na čo sa dalo dosiahnuť. Pre Ibrahima Durma malo pôsobenie v Prievidzi pozitívny vplyv na jeho basketbalový vývoj, výkony a život.

Víťaz Slovenského pohára, najužitočnejší hráč All Star zápasu a Slovenského pohára, člen All Star tímu sezóny 2019/2020. Na to všetko dosiahol 23-ročný bosniacky krídelník vo svojej prvej sezóne mimo Bosny a Hercegoviny. Durmo sa po troch rokoch rozhodol vymeniť dres Sparsu Sarajevo za Prievidzu.

„Veľká zmena pre mňa - nová krajina, noví ľudia, všetko nové. Býval som totiž sám. Moje celkové dojmy zo sezóny na Slovensku sú však veľmi dobré. Zo začiatku to bolo ťažké, pretože to bol prvý rok mimo mojej rodnej krajiny a všetko bolo pre mňa nové. Ako postupne išiel čas, tak som si vedel poradiť, keďže veci boli už pre mňa celkovo ľahšie,“ prezradil Durmo na úvod rozhovoru.

Na Hornú Nitru prišiel so zaujímavou vizitkou, v bielo-čiernom drese však posunul hru na ďalšiu úroveň. Svojou bojovnosťou a nasadením mal priemerne v zápasoch dvojciferný počet bodov a doskokov. Okrem toho mu nebola cudzia ani obrana či asistencie spoluhráčom. Aj z tohto dôvodu sa dočkal početných ocenení.

IMG 2166

„Bola to veľká skúsenosť, pretože som sa ako hráč chcel zlepšiť. Prievidza mi v tomto smere výrazne pomohla. Stretol som nových ľudí, získal som nových priateľov, v tomto smere to bol pekný čas. Som ten typ hráča, ktorému stačí dať loptu a ide hrať. Je to však potešujúce, keď získate individuálne ocenenia, ale veľmi na takéto veci nemyslím. Myslím si, že som sa celkovo zlepšil. To bolo pri mojom príchode aj hlavným cieľom. Plus som získal skúsenosť z pôsobenia v zahraničí,“ uviedol hráč Prievidze.

Druhý februárový týždeň zostane navždy v jeho pamäti. Prievidzi sa v priebehu pár dní podarilo pokoriť niekoľko zaujímavých mét. Najskôr v pozícii hosťujúceho tímu zvíťazili v Žiline, čím si zabezpečili postup na Final Four, ktorého boli organizátorom. Následne dokázali po sérii 20 prehier v rade nájsť víťazný recept na Inter Bratislava a víťaznou bodkou bol finálový triumf nad Lučencom, vďaka ktorému vybojovali pre klub prvýkrát v histórii Slovenský pohár.

„Na tie zápasy budem spomínať do konca svojho života. Bola to veľká trofej, ktorú sa nám podarilo vyhrať. Zápasy na Slovenskom pohári boli veľmi kvalitné a náročné, o to sladší tak bol pocit z víťazstva. Oslavy boli patričné, keďže sme pre fanúšikov získali trofej, na ktorú čakali viac ako 20 rokov,“ zaspomínal Durmo.

DSC 5672

Svojou hrou a prejavom si veľmi rýchlo získal aj priazeň náročného fanúšika Prievidze: „Rád to počujem. Myslím si, že naši fanúšikovia sú najlepší na Slovensku. Na konci dňa to hráme hlavne pre nich,“ vyjadril sa bosniacky basketbalista.

Ako jeden z mála legionárov, je v týchto dňoch ešte stále na Slovensku. Prečo tomu tak je a čo je náplňou v týchto dňoch? „V dôsledku koronavírusu som stále na Slovensku. Momentálne trávim dni s priateľkou, hrám veľa videohier a trénujem. Takto vyzerá môj bežný deň,“ odpovedal Durmo na záver.

Foto: Vladimír Králik, Lukáš Droppan