• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dvoch menej vydarených sezónach sa Branislav Pipíška rozhodol vyskúšať pôsobenie v Komárne. V bielo-červenom drese sa mu podarilo opäť úspešne nakopnúť svoju basketbalovú kariéru, negatívom však boli nelichotivé výsledky tímu a aj problémy s financiami. Aj napriek negatívam by si na juhu Slovensku vedel predstaviť hrať aj naďalej.

Basketbal v Komárne neprinášal v sezóne 2019/2020 toľko radosti, ako tomu bolo po predchádzajúce roky. Dôvody boli známe - výmeny na poste hlavného trénera, hráčske rošády, zmeny vo vedení klubu, finančné problémy a neuspokojivé výsledky. Pred ostrým štartom do zápasového kolotoču však boli ambície úplne odlišné.

„Bol som v kontakte s Nenadom Miloševičom. Povedal mi plány a vízie, ktoré sa v Komárne chystali. Tešil som sa, lebo viem, že basketbal tam robia na vynikajúcej úrovni. Majú tradíciu, výborných fanúšikov. Všetko to vyzeralo dobre, tím bol dobre poskladaný. Keby sa nestali známe veci - problémy s financiami, tak sme mohli odohrať veľmi dobrú sezónu. Dopadlo to tak, ako to dopadlo. Dúfam, že to bude v Komárne v ďalšej sezóne lepšie, či už so mnou alebo bezo mňa,“ vrátil sa Pipíška k udalostiam spred niekoľkých mesiacov.

Pre 24-ročného basketbalistu to bola trochu paradoxná situácia, keďže do Komárna prišiel z Lučenca. Druhý rok po sebe sa mu stalo, že sa spolu so spoluhráčmi pohybovali na spodku tabuľky: „Tím v Komárne bol poskladaný veľmi dobre. Nedalo sa očakávať, že sa situácia vyvinie tak nepriaznivo. Nastali však problémy s vyplácaním financií, motivácia niektorých hráčov klesala, začala sa tá situácia zhoršovať. V Lučenci spravil veľkú zmenu nový tréner Peter Jankovič. Hrali veľmi dobre. Oslabil ich potom odchod Caffeyho a Basabeho. Mohli odohrať veľmi peknú sezónu.“

DSC 4115

„Obuvníci“ príliš veľa radosti svojim priaznivcom nepriniesli. Občasne sa im podaril pekný výsledok, ako napríklad výhry nad Lučencom alebo Levicami, ale viac prevládali sklamania v podobe vysokých prehier. Všetko vyvrcholilo na konci februára, keď sa komárňanské rady výrazne stenčili.

„Na začiatku sezóny to ešte bolo dobré, potom sa to zhoršovalo. Pred koncom prestupového obdobia sme dostali informáciu o tom, že keď chceme, tak môžeme z klubu odísť. Pre niektorých hráčov to už bolo celkom neskoro. Odišiel napríklad Miles Bowman, ktorý mal ponuky na prestup aj počas sezóny. Bolo to aj pre klub výhodné. Mohli ušetriť peniaze na Slovákov, s ktorými sa rátalo, že súťaž dohrajú,“ porozprával nám Pipíška.

DSC 0563

Ako sa vlastne potom podpisujú medializované problémy v hráčskej kabíne? „To, že meškajú peniaze, to nie je nič nové. Dialo sa mi to aj v iných kluboch. Keď sa už ten čas naťahoval a stále nič neprichádzalo, tak nervozita stúpa. Zhoršuje sa sústredenie, koncentrácia, vytráca sa pohoda. Hráč stráca aj motiváciu, keď vie, že si niečo zaslúži a nedostáva to. Ku koncu sezóny to už na nás začalo viac vplývať. Počas sezóny sme sa snažili na to nemyslieť,“ odpovedal hráč Komárna.

Reštart basketbalovej kariéry by mohol Pipíškovi otvoriť zároveň cestu aj k lepšiemu angažmánu, aj keď Pipíška nevylučuje pokračovanie v Komárne. Do tretice by však nerád zopakoval scenár, že by hral s tímom v dolnej časti tabuľky. „Verím najmä, že liga začne v riadnom termíne. Dúfam, že sa veci čoskoro dostanú do normálu. Ja som voľný hráč, budem si hľadať nejaký klub. Chcel by som skúsiť aj zahraničie. A pokojne by som zostal aj v Komárne. Všetko tam bolo inak v poriadku, len financie chýbali. Po konsolidácii pomerov si viem predstaviť aj pôsobenie v Komárne,“ uzatvoril rodák z Bojníc.

Foto: Lukáš Droppan