• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedeniu BC Prievidza trvalo len niekoľko dní na nájdenie náhrady za Luku Igrutinoviča. Jeho miesto v hráčskom kádri zaujal skúsený 29-ročný Srb Milan Stanojević.

Stanojević prichádza do tímu Miljana Čuroviča zo srbského KK Spartak Subotica, kde stihol odohrať prvé tri zápasy novej sezóny s priemerom 14.3 bodu, 2.7 doskoku, 4.7 asistencie a 4.7 zisku na zápas. "S mojim predošlým klubom sme mali dohodu, že ak dostanem ponuku zo zahraničia, tak môžem odísť. Všetci pochopili túto situáciu," objasňuje náhly odchod z rodnej krajiny Stanojević. Nový prievidzský combo guard má za sebou vydarenú kariéru, obohatenú štvoročným pôsobením v NCAA, dvojročnou skúsenosťou v druhej najvyššej gréckej súťaži, či kvalitnou sezónou v Dánsku. Medzi jeho hlavné prednosti patrí vysoká herná produktivita, cit pre tímovú hru, ale hlavne ziskávanie lôpt, vďaka čomu bol dvakrát najlepším hráčom v tomto štatistickom ukazovateli v Srbsku. "Ponuku z Prievidze som sa rozhodol prijať, pretože považujem tento klub za jeden z najlepších na Slovensku. O tíme som dostal nejaké informácie od trénera Čuroviča a rovnako dobré informácie mi poskytol aj môj agent," prezrádza čerstvá prievidzská posila. Z nového družstva pozná len trénera, proti ktorému pred niekoľkými rokmi v Srbsku nastupoval.

Pôvodne mal Stanojević absolvovať ostrú premiéru už v stredajšom zápase proti Leviciam, ale na svoj debut si bude musieť počkať až do nedele, kedy sa v ostro sledovanom zápase predstavia hráči Prievidze na palubovke Interu Bratislava. "Som pripravený pomôcť tímu. Som v dobrej kondícii a momentálne pracujem na tom, aby som sa naučil systémy, ktoré hráme. Myslím si, že budem 100% pripravený na najbližší zápas," neskrýva odhodlanie srbský rozohrávač. Počas svojej niekoľkoročnej kariéry sa čerstvej prievidzskej posile ešte nepodarilo hrať na medzinárodnej úrovni, čo sa však zmení v jeho novom pôsobisku, keďže baníci sú súčasťou premiéroveho vydania Alpsko-adriatického poháru. "Teším sa na medzinárodnú konfrontáciu. Úspech na medzinárodnej scéne by znamenal veľa pre tento tím," teší sa na novú kariérnu skúsenost Stanojević. Medzi svoje silné herné stránky samotný hráč uviedol dobrú defenzívu, tvorenie dobrých šancí pre spoluhráčov a streľba za tri body, čo považuje za svoju špecialitu. A svoje ciele v novom tíme zhrnul Stanojević jasne: "Dobré skúsenosti, hádam podčiarknuté titulom."

Highlighty Milana Stanojevića:

 FOTO: SN.DK