• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

K Patriotom sa pripojil Američan Tre McCallum na prelome kalendárnych rokov, ako reakcia na výraznejšiu maródku v tíme. Kvôli vynútenej prestávke zatiaľ odohral 25-ročný basketbalista za Levice len štyri stretnutia, s novým družstvom sa však postupne zžíva.

V jeho životopise sa vyníma najmä fakt, že predchádzajúce dva roky bol na prahu účasti v NBA, keďže bol súčasťou farmárskeho tímu Chicaga Bulls (Windy City Bulls) v G-League. Do styku tak prišiel s bývalým reprezentantom Slovenska Martinom Rančíkom, ktorý pôsobí v klube ako asistent trénera.

„Je to opäť možnosť hrať basketbal, aj v tejto dobe pandémie. Nepodarilo sa mi pokračovať v NBA G-League, keďže sa Chicago neprihlásilo v tejto sezóne do 'bubliny'. Z tohto dôvodu som prijal ponuku Levíc. Toto (poz. ponuky) riešil môj agent, ale viacero tímov z G-League malo o moje služby záujem. Patriotov som v danej chvíli videl pre mňa ako najlepšiu možnosť a príležitosť. Svojimi výkonmi si chcem zabezpečiť ďalšiu robotu. Celá táto situácia a možnosť vôbec hrať, znamená to pre mňa veľa. Mnoho hráčov je bez roboty, preto som vďačný, že hrám aj naďalej basketbal,“ ozrejmil McCallum dôvody príchodu do Levíc.

Do európskeho basketbalu sa vrátil po dvojročnej odmlke, ktorú strávil pôsobením doma a v Kanade. V druhej menovanej krajine hral za Guelph Nighthawks tzv. „letnú súťaž“, svojimi výkonmi si tam vyslúžil miesto v druhom najlepšom tíme ligy. „Za možnosť hrať v Kanade som bol šťastný, bolo to po prvej vlne pandémie. Naučil som sa tam mnoho basketbalových vecí. Verím, že ich uplatním aj tu na palubovke,“ uviedol hráč Patriotov.

DSC 2139

So svojim novým tímom sa zžíva, čo sa prejavuje zatiaľ na číslach a hernej vyťaženosti. „SBL-ka má určite svoju kvalitu. Myslím si, že v rámci európskeho basketbalu je to najvyššia a najlepšia súťaž, v ktorej som doteraz hral. Tímy sú tu vyrovnané, dobre poskladané a tempo v zápasoch je vysoké. Dobre sa tu hrá basketbal,“ vyjadril sa McCallum.

Vo voľnom čase Američan prirodzene sleduje súťaž, v ktorej zatiaľ strávil najviac času v rámci svojej profesionálnej kariéry. Už niekoľko dní sa v „bubline“ rozbehol kolotoč NBA G-League. Hlavná pozornosť sa sústredí na tím Ignite, družstvo s veteránmi a budúcimi top hviezdami draftu NBA. „Teším sa na sledovanie G-League, budem sledovať viacerých bývalých spoluhráčov. Ignite tím má v družstve mnoho talentovaných hráčov. Som zvedavý, čo dokážu títo mladíci na palubovke ukázať,“ dodal na záver McCallum.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan