• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Len nedávno sme priniesli svojim priaznivcom informáciu o uzavretí spolupráce medzi dvoma handlovskými basketbalovými klubmi, MBK a ŠBK. Výsledkom júnových rokovaní bolo nastavenie a následné podpísanie vzájomnej súčinnosti. Jej podstatou bude výchova hráčov v mládežníckom klube a následná adaptácia mládeže do mužského profesionálneho tímu.

Zástupcovia klubov sa stretli s rodičmi

V druhý augustový utorok sa v handlovskej športovej hale stretli zástupcovia oboch klubov, aby prebrali koncepciu, podľa ktorej sa budú v blízkej budúcnosti uberať. Na stretnutí nechýbali ani mladí basketbalisti, ktorí dostanú príležitosť privoňať k veľkému basketbalu. Súčasťou handlovského "áčka" sa stala šestica chlapcov, ktorí sa na novú výzvu veľmi tešia. Marek Máčai, Samuel Murcin, Patrik Ficel, Marco Ondrejka, Adrián Beláň a Jakub Oboňa absolvovali toto stretnutie za účasti svojich rodičov.

Stanovili si základné podmienky

Na neformálnom stretnutí bolo rodičom ozrejmené, v čom bude spočívať takzvané "pendlovanie" ich detí medzi dvoma klubmi. Šestica chlapcov by sa mala k tímu pridať od samého začiatku predsezónnej prípravy. Tá odštartuje vo štvrtok 12.augusta. Podľa slov prezidenta MBK Jána Spevára, prioritou pre chlapcov bude ich mládežnícky klub a kategória juniorov. Ján Beránek podtrhol, že šestica hráčov je stále pevnou súčasťou ŠBK. Ich adaptácia v mužskom "áčku" by im mala priniesť najmä reálny pohľad do budúcnosti. Najväčšou prioritou zostáva škola, študíjne výsledky, pôsobenie v mládežníckej kategórii a napokon zbieranie skúseností na tréningoch pod ligovými košmi.

"Účelom dnešného stretnutia bolo oboznámiť rodičov, čo na ich deti čaká, kedy a ako začína príprava. Išlo len o prvotné informácie o začatí spolupráce s ŠBK," vysvetlil prezident MBK Handlová, Ján Spevár.

"Stretnutie s rodičmi a vedením MBK hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko rodičia boli detailne informovaní, ako bude prebiehať letná príprava a samotná sezóna. Dúfam, že sa naše ciele naplnia a budeme ďalej napredovať," skonštatoval šéf ŠBK, Ján Beránek.

Verme teda, že sa priania oboch strán naplnia a že v Handlovej začnú vyrastať basketbalové talenty. Veď podmienky na dosiahnutie tejto ambície sú v oboch kluboch priam ideálne. A ako vnímajú túto výzvu samotní chlapci?

Patrik Ficel: "Som rád, že som dostal príležitosť stať sa súčasťou mužského áčka a verím, že mi to prinesie množstvo skúsenosti."

Adrián Beláň: "Už od malička som fanúšikom handlovského Baníka a som veľmi rád, že v nastávajúcej sezóne sa môžem stať jeho súčasťou. Veľmi sa teším na hráčov, akými sú napríklad “Mrvo” a “Vojto.” Teším sa ale aj na najlepší fanklub na Slovensku."

Marco Ondrejka: "Som veľmi vďačný, že si môžem zatrénovať a zahrať v takomto veľkom klube a určite budem do toho dávať všetko."

Samuel Murcin: "Ďakujem za príležitosť obliecť si handlovský ligový dres. Som veľmi vďačný za túto príležitosť a budem pripravený naberať nové skúsenosti."

Jakub Oboňa: "Som veľmi rád, že sa môžem stať súčasťou ligového tímu v Handlovej. Som pripravený urobiť maximum a chcem naberať nové skúsenosti."

Marek Máčai: "Veľmi sa teším na novú sezónu v Handlovej, bude to pre mňa veľká výzva a so vďačný za príležitosť naberať nové skúsenosti v ligovom tíme. Budem sa snažiť vydať zo seba maximum a ďakujem za túto príležitosť."

Predsezónna príprava je za dverami a my Vám do jej začiatku prinesieme rozhovory s poslednými dvoma posilami, ktoré skompletizujú súpisku Baníka. Sledujte teda naše sociálne siete a už čoskoro sa dozviete viac.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Facebook ŠBK Handlová