• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Má ešte len 23 rokov, ale na ihrisku pôsobí vyzreto. Keď je treba, vie zobrať loptu do rúk alebo dohovoriť spoluhráčovi. Vo Vukovi Djordjevičovi našlo Komárno dôležitého člena tímu, ktorý je jedným z najpríjemnejších prekvapení tohto ročníka Niké SBL. Práve na neho sme sa zamerali v nasledujúcich riadkoch.

K nováčikovi prišiel ako ex-hráč slávnej Crvenej Zvezdy Belehrad, v mladom veku sa predstavil na prestížnom Adidas Next Generation turnaji. Výkonmi zaujal natoľko, že sa dostal aj do mládežníckych reprezentácií Srbska. „Keď som mal 14 rokov, tak som opustil svoje rodné mesto Bor a zamieril do Belehradu. Bol to veľký úspech hrať turnaj proti mnohým talentovaným hráčom. S Crvenou Zvezdou sme vyhrali dva turnaje, čiže pekná skúsenosť a doprial by som ju každému hráčovi,“ zaspomínal na úvod hráč Komárna.

Presadiť sa na nabitej súpiske Crvenej Zvezdy sa mu nepodarilo, „oťukanie“ medzi mužmi tak prišlo postupne vo Vršaci, Užiciach, Niši, Lazarevaci, až prišiel prvýkrát v kariére odchod z rodného Srbska. „Je to fenomenálny pocit, prišiel som do podobného mladého tímu, ako som ja. Každý ma tu pozitívne prijal. Tréner pochádza z mojej krajiny, čo je veľká úľava. Som rozhodne spokojný, že som sa rozhodol ísť na Slovensko. Ani nebolo náročné prispôsobiť sa novým veciam, dostal som pomocnú ruku od vedenia, realizačného tímu a spoluhráčov,“ prezradil nám Djordjevič.

V Komárne sa okamžite dostal na jednu vlnu so spoluhráčmi a trénerom, výsledkom je priebežné druhé miesto nováčika. Ani v najtajnejších snoch fanúšikov a funkcionárov sa takéto niečo neočakávalo, ale o to príjemnejšie to pre nich v realite je. K tomu sa pridala aj šťastná ruka pri výbere legionárov, ako je napríklad Djordjevič. Práve Srb sa okamžite vyšvihol na jedného z lídrov tímu, pričom do zápasov naskakuje z lavičky.

kn pd 1

„Každý hráč túži po tom, aby bol v pozícii lídra. Je to pre mňa niečo nové, ale s radosťou som to akceptoval. Na každom tréningu a zápase sa snažím byť lídrom. Tlak je v tomto smere pozitívna vec, treba sa s ním popasovať správnym spôsobom. Zodpovednosť nie je len súčasťou športu, ale aj života. K tomu som bol už od malička vedený. Snažím sa len pomáhať svojmu tímu. S výkonmi som spokojný. Na tréningoch pracujem na sebe a tiež na tom, aby sa zlepšili aj moji spoluhráči. Štatistiky budú dobré vtedy, ak ako tím budeme mať dobrú sezónu. Myslím si, že sme na správnej ceste,“ vyjadril sa 23-ročný basketbalista.

Djordjevič je všestranným hráčom, vo všetkých streleckých ukazovateľoch má dobré čísla a má tiež nadpriemerné štatistiky. Bez problémov máva v zápasoch viac ako 17 bodov, 6 doskokov a 2 asistencie. „Som mladý hráč, čiže v mnohých oblastiach jasne vidím, že je potrebné zlepšiť sa. Na tréningoch a v zápasoch sa snažím poučiť zo svojich chýb. Pomáha mi aj tréner, ktorý ma mnoho skúseností,“ myslí si komárňanský krídelník.

IMG 9081

Na juhu Slovenska má zatiaľ Srb životnú sezónu, preto by bolo prekvapením, ak by sa jeho meno neobjavilo v individuálnych oceneniach po základnej časti, respektíve po play off. „Bol to dobrý krok, som spokojný s tým, že som sa rozhodol hrať za Komárno. Idem krok po kroku, vždy sa snažím mať čo najlepšiu sezónu. Samozrejme, mojimi cieľmi v kariére je získať najviac medailí a trofejí,“ uzatvoril Djordjevič.

Foto: Lukáš Droppan, Karol Scholtz, Vladimír Dorňák