• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Najmladší tréner v tomto ligovom ročníku si tiež rozšíril svoje portfólio o premiérový úspech. Daniel Sokolovsky ukázal so svojimi zverencami, že s Lučencom treba v tejto sezóne počítať. Úspech na Slovenskom pohári z jeho pohľadu nič nemení na tom, že „Novohradčania“ majú pred sebou ešte nedokončenú robotu.

Všetko mohlo byť pokojne inak, nebyť skontumovaného štvrťfinálového zápasu s Interom Bratislava. História Slovenského pohára tak napísala ďalšiu zaujímavú kapitolu. „Je to zaujímavé, ako sa to celé vyvinulo. Ak mám byť úprimný, proti Interu som očakával mimoriadne ťažký zápas. Hrali by proti nám s vysokou zostavou, museli by sme strieľať veľmi dobre, aby sme mali šancu zvíťaziť. Toto všetko patrí k športu a životu. Som hrdý na výsledok, ktorý sme napokon dosiahli,“ začal pozápasový rozhovor kormidelník Lučenca.

Aj napriek hladkému víťazstvu nad Svitom, našiel ako tréner samozrejme chybičky v hernom prejave: „Pri pozeraní videa z tohto zápasu nás trochu bude trápiť to, že sme zlyhali pri uvoľňovaní priestoru pod košom, čo je pre nás jedna z kľúčových vecí. Dovolili sme súperovi 12 útočných doskokov. Pred každým stretnutím hovorím svojim hráčom to, aby sa koncentrovali na veci, na ktorých najviac záleží, ktoré nás dovedú k víťazstvu. Svit bojoval, ale moji hráči hrali kolektívne. Som hrdý na celkový výkon tohto tímu, dvakrát po sebe sme mali cez 20 asistencií.“

DSC 1460

Sokolovsky si mohol užiť pohárové oslavy hneď vo svojej prvej sezóne v pozícii hlavného trénera. Doteraz 28-ročný Američan asistoval v Rusku, Izraeli a Nemecku. „Je to niečo špeciálne. Máme štyri piliere, ktoré sú pre tím Lučenca dôležité a kľúčové. Som nesmierne vďačný Michalovi Matalovi a celému vedeniu BKM Lučenec za to, že dôverovali 27-ročnému človekovi, aby viedol ich tím. Do klubu vložili množstvo energie a času, aby rástol. Preto som im za ich dôveru nesmierne vďačný. Stačí sa vrátiť mesiac a pol dozadu, keď sa dosť hovorilo o tom, ako nevieme vyhrávať nad top tímami, našej nekonzistentnosti v koncovkách zápasov, že sme ligovým lídrom v stratách a celkovo o problémoch, ktoré máme doteraz, tak za tento výsledok a zisk prvej trofeje v pozícii hlavného trénera, som nesmierne vďačný. Teší ma tento úspech a som rád za týchto špeciálnych hráčov, ktorí sú súčasťou šatne. Messina, Popovich a mnohí skúsení tréneri vám povedia, že žiaden skvelý kouč, čo samozrejme, ja ani zďaleka nie som, nie je nič bez svojich hráčov,“ zhodnotil Sokolovsky dojmy z úspechu.

DSC 1399

Jedným dychom však dodáva, že robota sa pre Lučenec neskončila, ale v podstate len začala: „Máme pred sebou ešte robotu. Nastavili sme si pred začiatkom sezóny plán. Nič na tom nezmenilo ani semifinále Federálneho pohára, 4-0 na začiatku ligovej sezóny, následne 6 prehier z 8 zápasov. Náš proces zostal rovnaký, nič sa nezmení ani po zisku Slovenského pohára. Veríme, budeme pracovať a zostávame skromní. Sme však aj hladní. Naznačil som to v predchádzajúcom rozhovore, nevieme, o čom je play off. Táto fáza sezóny je ešte ďaleko pred nami, máme pred sebou 6 kľúčových zápasov základnej časti. Myslíme už na konfrontáciu s Handlovou, nečaká nás v ich hale nič jednoduché. Bude to bitka, ako aj v nasledujúcich dueloch. Vždy sa koncentrujeme len na najbližšie stretnutie. Dúfam, že so začiatkom play off budeme pripravení.“

Pre BKM Lučenec je to prvý veľký úspech od jeho nedávneho vzniku. Starší fanúšikovia si ešte pamätajú mimoriadne úspešnú éru E.S.A, teraz majú radosť aj priaznivci „pelikánov“. „Teší ma, že sme takýto výsledok mohli pre tento klub vybojovať. Snažíme sa robiť veci správnym spôsobom. Som hrdý na to, že môžem na hrudi nosiť pelikána (poz. logo Lučenca). Som rád, že mestu Lučenec prinášame takéto niečo. Je to len jedna z dvoch vecí, na ktorú chceme v tejto sezóne dosiahnuť,“ vyhlásil Sokolovsky.

Foto: Lukáš Droppan