• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dlhé roky bol iba náhradníkom, v tíme Milana Černického si ale Juraj Hašan vybudoval svoju jasnú pozíciu. Zlú zápasovú bilanciu v aktuálnom ročníku si podobne ako ostatní nevie vysvetliť.

Bývalý hráč Prievidze si to po minulej sezóne zamieril do tímu Milana Černického a hneď od prvého zápasu sa ukázal byť platnou posilou. S priemerom 9.0 bodu a 5.1 doskoku na zápas patrí k najužitočnejším hráčom Karlovky. „Samozrejme je čo zlepšovať, aj čo sa týka štatistík, ale ani nie tak mojich, ako skôr tímových. Hrávam viac minút ako som hrával, za tých približne 20 minút v zápasoch sa ako backup Hofericovi toho dá viac stihnúť,“ vymenováva dôvody zlepšenia pivot Karlovky. Rodák z Považskej Bystrice tiež poznamenal, že svoju rolu zohrala dlhá príprava, ktorá mu pomohla v adaptácii na nové družstvo. Oproti predošlým klubom sa 26-ročnému pivotovi výrazne navýšila minutáž, ako sa ju samotný hráč snaží využiť? „Cítim zodpovednosť, že musím využiť a zúročiť v prospech tímu každú minútu, ktorú dostanem,“ odpovedá Juraj Hašan.

Doterajšie výkony Karlovky v tejto sezóne zaostávajú výrazne za očakávanami, chudobné štyri víťazstvá radia momentálne tím Milana Černického až na predposledné miesto v tabuľke, na plný bodový zásah čakajú už vyše mesiaca. „Toto keby som len vedel, keby to niekto vedel. Myslím si, že dobre trénujeme, dobre sa pripravujeme na zápas a potom príde zápas, kde vyhoríme na plnej čiare. Nehovorím o vyhrávaní, ale o tom podať zodpovedný výkon, taký na ktorý máme a na ktorý trénujeme. Neviem, fakt neviem,“ ťažko hľadal slová k zápasovej bilancii hráč Karlovky. „Samozrejme máme medzery v obrane, ale mám pocit, že v každom zápase nám vypadne niečo iné, najprv obrana, potom streľba. Aj keď sa držíme so súperom, vždy príde hluchá chvíľa, kedy ako by sme vypli, vďaka čomu si súper spraví pohodlný náskok a potom je už neskoro,“ myslí si J. Hašan. Čo by sa podľa neho malo zmeniť? „Postupne pracujeme na všetkom, ako som už spomenul na tréningu natrénujeme, na skautingu naskautujeme, ale príde zápas, kde to vyzerá tak, ako to niekedy vyzerá...“

Okrem piatkového duelu s Interom čakajú na Karlovku do konca kalendárneho roka tri mimoriadne dôležité súboje – v domácom prostredí privítajú Svit a Nitru a po Súboji Hviezd vycestujú na palubovku Spišskej Novej Vsi. „Chceme podať kvalitný výkon a odovzdať na ihrisku to, čo trénujeme. Verím tomu, že víťazstvo bude naše,“ dodal na záver Juraj Hašan.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC