• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Päť prehier za sebou a nečakaná trénerská výmena. Handlovčania nemali uplynulé dni práve najľahšie, ale o to viac to celý tím zomklo a v televíznom zápase vyškolili Komárno z efektivity. Aká bola cesta k úspechu, ako zareagovalo družstvo na zmenu na lavičke, to nám prezradil kapitán „baníkov“ Branislav Pipíška.

- Po piatich prehrách prišla prekvapujúco výhra na palubovke Komárna. Ako sa zrodila?

"V prvom rade sme išli do zápasu s tým, že sme nemali čo stratiť. Nový tréner Toni Radič bol na prvom tréningu s nami v utorok večer, stále sa zoznamujeme, skúšame nové veci, nemali sme veľa času na prípravu. Do zápasu sme dali všetko, zomkli sme sa ako tím, hrali sme kolektívne a prinieslo to víťazstvo."

- Určite je pre vás dôležité, že ste dokázali prelomiť negatívnu sériu prehier. Čo to môže s družstvom urobiť?

"Je to povzbudzujúce. Najmä na pôde Komárna, ktoré dokázalo doma zdolať aj Levice. Čaká nás reprezentačná prestávka. Nálada sa výhrou zlepší. Môžeme sa viac zohrávať, s novým kormidelníkom zaradiť nové veci a zoznámiť sa so systémom hry, ktorý prinesie."

- Tihomir Bujan prijal v tomto týždni ponuku Olomoucka. V Komárne už sedel na lavičke Toni Radič. Ako na družstvo zapôsobila taká extrémne rýchla zmena trénera?

"Bola to pre nás nečakaná správa. Tréner Bujan mal v Handlovej zmluvu na túto sezónu, vedenie ho uvoľnilo, my sme sa tomu museli prispôsobiť. V Komárne sme hrali uvoľnene, nemali sme čo stratiť, bola tam taká ľahkosť. Domáci boli pod tlakom, boli favoritmi, dokázali sme z toho vyťažiť výhru."

 H0I5084

- Vy ste v minulej sezóne pôsobili práve v Komárne. Možno aj preto ste si teraz nastrieľali strelecký rekord sezóny - 19 bodov. 

"Asi to môže byť aj tým. Koše a prostredie tam poznám, hralo sa mi dobre. Rád som sa do tohto prostredia vrátil. Mali sme vydarenú minulú sezónu, získali sme aj medaily. Aj som mal motiváciu ukázať sa."

- V čom ste videli kľúč k úspechu na palubovke Komárna?

"Určite v uvoľnenosti, tímovosti. Hrali sme úplne inak ako doteraz. Posúvali sme si loptu, padli nám ťažké strely. Zabojovali sme ako jeden tím, pridali sme kvalitnú obranu, prinieslo to výhru." 

- Získali ste druhé víťazstvo v sezóne, to prvé prišlo proti Prievidzi hneď v prvom kole. Po reprezentačnej prestávke vás čaká práve banícke derby. Aká je to motivácia?

"Máme čas si teraz trochu oddýchnuť. S novým trénerom budeme tvoriť jeho systém hry. Tvrdo sa budeme pripravovať na ďalšie zápasy. Derby je samozrejme veľká motivácia. Budeme chcieť potvrdiť výhru z Prievidze aj na domácej palubovke." 

Foto: Karol Scholtz