• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Má za sebou veľmi zaujímavú basketbalovú minulosť a aj v našom drese patrí k lídrom tímu. Djukan Djukanovič v úvodných zápasoch potvrdzuje povesť výborného obrancu s najvyšším priemerom získaných lôpt v celej lige a rovnako má doteraz na konte aj 11,4 nastrieľaných bodov na zápas. 

- V súčasnosti si už naozaj skúseným hráčom, zažil si toho dosť. Ktoré momenty z basketbalovej kariéry sa ti najviac vryli do pamäti?

"Najsilnejšie momenty boli pre mňa zrejme zisky trofeje pre najužitočnejšieho hráča v Srbsku v dvoch sezónach po sebe."

- Samozrejme, basketbal je tímový šport, no aj individuálne ocenenia majú nemalú prestíž. Čo pre teba znamenajú tieto úspechy? Alebo to oceníš viac až s odstupom rokov?

"Určite som veľmi rád, že sa mi podarilo dosiahnuť tieto ocenenia a verím, že sa mi to ešte v budúcnosti znova podarí zopakovať. Myslím, že si to ale budem ceniť rovnako."

- Rovnako si bol dvakrát po sebe najlepším obrancom roka a túto sezónu si zatiaľ absolútnym lídrom ligy v priemernom počte ziskov za jeden zápas (2.4). Bola obrana vždy dôležitou súčasťou tvojej hry?

"Vlastne hneď trikrát som bol najlepším obrancom súťaže. Pokúsim sa mojou obranou pomôcť tímu a rozhodne ma poteší, ak sa mi to podarí dosiahnuť aj v drese BC Prievidza. Súhlasím s tým, že obrana bola vždy jednou z mojich najsilnejších stránok."

- Viaceré ligové zápasy sú tento rok vyrovnané, aj favoriti už neraz zakopli. Môžeme očakávať podobný scenár aj v ďalších mesiacoch?

"Podľa mňa áno. Liga pôsobí vyrovnane a predpokladám, že uvidíme v tejto sezóne ešte dosť tesných zápasov."

DSC 3152

- Čo sa týka nášho herného prejavu, kde sú aktuálne naše silné a slabé stránky?

"Myslím si, že najmä v útočnej fáze sa stále môžeme výrazne zlepšiť. Dobrou správou je, že v obrane sme dobrý tím."

- Sú tu aj mladí hráči, ktorí dostávajú avizované príležitosti, spomenul by som najmä Pavla Gajdoša a Adama Krčmárika, ktorí hrajú na tvojej pozícii. Vnímaš ako skúsený hráč akúsi úlohu ich mentora a ako celkovo vyzerá atmosféra v tíme?

"Všetci sú podľa mňa dobrí chalani, máme veľmi dobrú tímovú chémiu. Pavel a Adam sú dobrí mladí hráči a rád im pomôžem v každom možnom smere."

DSC 3311

- Mimo tréningov, ako vyzerá tvoj voľný čas?

"Nemáme veľa voľna, takže ak mám chvíľu čas, zvyčajne oddychujem, prípadne sledujem filmy alebo čítam knihy."

- Myslím, že ty obzvlášť zvykneš doslova nasávať energiu z tradične úžasnej atmosféry, aká panuje v hale. Ako vnímaš fanúšikov v priebehu zápasov?

"Áno, je to tak. Pre mňa takáto podpora znamená skutočne veľa a cítim obrovskú motiváciu hrať pred našimi divákmi. Dodávajú mi extra silu a som za to veľmi vďačný."

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Lukáš Droppan