• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spolu s Filipom Pejovicom je srbské duo herným ťahúňom mladého tímu Petra Semana. Aj vďaka Filipovi Simičovi majú Nitrania na konte už päť víťazstiev a reálne bojujú o šieste miesto v tabuľke.

Dve decembrové víťazstva nad Karlovkou vyšvihli „semanovcov“ na momentálne siedme miesto v tabuľke a len jedno víťazstvo ich delí od Svitu. Svoj výrazný podiel na doterajšej bilancii Nitry v sezóne má srbský rozohrávač Filip Simič, ktorý sa prvýkrát rozhodol pôsobiť mimo svojej domoviny. „Situácia vnútri a okolo klubu je veľmi dobrá, preto považujem tento klub za správnu voľbu. Nitra je veľmi pekným mestom,“ hodnotí svoj kariérny prestup 25-ročný rozohrávač. Rodák z Belehradu udivuje od prvého zápasu svojou rýchlosťou a prehľadom v hre, čo dokazujú aj jeho štatistické ukazovatele.

V počte bodov na zápas je štvrtým najlepším strelcom ligy, v počte asistencií mu dokonca patrí druhá pozícia. Aj tieto faktory majú svoj podiel na tom, že Nitrania majú na konte už päť víťazstiev. „Myslím si, že tieto víťazstvá nám môžu pomôcť k tomu, aby sme ich počet navýšili v ďalšom priebehu sezóny. Chceme súperiť so Svitom a Karlovkou o čo najlepšiu pozíciu. Dúfam, že ich dokážeme zdolať. S každým ďalším víťazstvom sa naša sebadôvera zvyšuje,“ myslí si nitriansky rozohrávač.

Časy dlhého čakania na víťazstvo sú už preč, mladé družstvo spod Zobora ukazuje počas sezóny herný progres. „Na začiatku sezóny bola našou slabinou nevyrovnanosť, ale momentálne si myslím, že sme tento herný faktor vylepšili a nebude sa už niečo podobné opakovať,“ uviedol Filip Simič. Jeho slová potvrdzujú aj štatistiky, zo začiatku čakali Nitrania na víťazstvo šesť zápasov, momentálne sa tento interval skrátil približne na tri duely. „Tréner Seman nám rozdáva dôležité taktické rady, ktoré sa snažíme využiť tak, aby sa naša hra zlepšila,“ vyjadril sa ku svojmu kormidelníkovi rodák z Belehradu. Na Nitru čaká v druhej polovici sezóny náročný boj o 6. – 8. miesto, aké sú preto ciele v tíme? „Byť neustále lepší a lepší. Byť vyrovnaným tímom s podobnými družstvami ako je to naše,“ odpovedal Simič.

FOTO: RASTISLAV BÚGEL