• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pre mnohých v basketbalových kruhoch to bol prekvapujúci rozchod. Tretia misia trénera Krunoslava Krajnoviča v Prievidzi sa skončila predčasne rozhodnutím klubu o nepredĺžení kontraktu. Už ex-tréner BC nám ku koncu v tíme povedal viac a tiež naznačil, kam môžu viesť jeho ďalšie basketbalové kroky.

Informácia o konci prišla ako blesk z jasného neba, po takmer roku a pol na lavičke Prievidze vydal klub krátke stanovisko, v ktorom poďakoval Krunoslavovi Krajnovičovi za jeho odvedené služby. Mnohí zostali prekvapení vzhľadom na to, čo sa skúsenému koučovi za toto obdobie na hornej Nitre podarilo. „Väčšina ľudí a fanúšikov, ktorých som stretol, boli sklamaní. Celkom nerozumeli prečo v tíme nepokračujem. Ja som si tiež myslel, že nadviažem na svoju prácu z tejto sezóny. Tešil som sa na novú palubovku, nové koše. Mali sme na čom stavať, veď sme mali najväčšiu návštevnosť v najvyššej súťaži a aj vizitku najlepšie brániaceho tímu v lige. Ľudí sme vrátili do haly, na zápasy chodili rodiny s deťmi, atmosféra bola fantastická. Ľudia chodili na dobrý basketbal, videli, že bojujeme o každú loptu. Vyvrcholilo to súbojom s víťazom Slovenského pohára a tímom, ktorý mal na konci základnej časti najlepšiu formu. So Svitom sme v play off odohrali tri zápasy a v domácom prostredí sme ho aj zdolali,“ uviedol Krajnovič na úvod rozhovoru.

DSC 0272

Pri obzretí sa za jeho pôsobením na prievidzskej lavičke nemožno povedať, že by bol „Kruno“ neúspešný. Taktovku nad družstvom prebral v decembri 2021, keď v tabuľke bolo beznádejne posledné a čakalo na svoje prvé víťazstvo v sezóne. Stíhacia jazda za play off síce nevyšla, ale baráž zvládli bez jediného zaváhania. Už o poznanie lepšie vyzeral aktuálny ročník, nielen z pohľadu výsledkov, ale aj všetkého naokolo. Najvyššia návštevnosť v sezóne, výhry nad top štvorkou – Spišskými Rytiermi, Svitom, Levicami a Komárnom. Pokračovať v rozpracovanej vízii už však nebude možné.

„V prvom rade, je to rozhodnutie klubu. Ja som sklamaný z nepredĺženia zmluvy. Napriek všetkým problémom, ktoré sme mali, po odchode dvoch sponzorov a naštartovaní novej filozofie, sme urobili dosť veľa dobrej práce. Splnili sme aj cieľ, ktorým bol postup do play off, v ktorom sme vypadli po troch zápasoch s druhým tímom základnej časti, Svitom. V januári som od vedenia dostal ponuku na novú dvojročnú zmluvu, avšak s podmienkami, ktoré boli rovnaké ako doteraz. Požadoval som mierne navýšenie financií, čo je v prípade predlžovania zmluvy bežnou praxou. Vtedy som to ešte nechcel do detailov riešiť, sústredil som sa na dôležitý zápas s Handlovou. K ďalším rokovaniam už neprišlo. Niektoré zmeny po mojom odchode mi naznačujú, prečo sa tak stalo,“ prezradil už bývalý tréner Prievidze.

DSC 0255

Jedno je isté, ako hovorí samotný kormidelník, v prievidzskej športovej hale ho už s veľkou pravdepodobnosťou na domácej lavičke neuvidíme: „Tretíkrát odchádzam z Prievidze s horkou príchuťou. Vždy som sa rád vracal k tímu. Prichádzal som, keď boli problémy s výsledkami. Vždy som musel odísť, keď sa to nejakým spôsobom stabilizovalo, takže toto je môj posledný odchod z Prievidze. S aktuálnym vedením klubu nie sme z pohľadu spolupráce na jednej vlne.“

Chorvátsky tréner strávil na slovenských palubovkách drvivú väčšinu svojej doterajšej kariéry. Uvidíme ho aj naďalej? „Chcem nájsť klub, ktorý bude mať ambície, či už sa zachraňovať alebo bojovať o medaily. Nejaké kontakty už mám, popri tom som dostal ponuky z mládežníckych tímov. Nechávam tomu voľný priebeh. Čas ukáže, kde napokon zakotvím,“ odpovedal na záver Krajnovič.

Foto: Lukáš Droppan