• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V domácom zápase so Spišskou Novou Vsou vytvoril tohtosezónny rekord v počte doskočených lôpt. Mike Rostampour dúfa, že podobných výkonov sa v tejto sezóne ešte dočká.

Prievidzský pivot sa po opatrnom začiatku zžil s tímom a tréner Miljan Čurovič ho nasadzuje v priemere 17 minút na zápas. „Páči sa mi tu, Slovensko zatiaľ beriem ako pozitívnu skúsenosť. Vybrať si Prievidzu sa ukázala ako excelentná voľba. Cítim sa v tíme dobre a postupne si zvykám na svoju úlohu,“ hodnotí doterajšie pôsobenie na Hornej Nitre Mike Rostampour. Vo svojej prvej profesionálnej sezóne si musí Rostampour zvykať aj na iné posudzovanie krokov než na aké bol zvyknutý z pôsobenia na univerzite. „Najťažšie je nevyhnúť sa krokom. Stále neviem, čo je a čo nie sú kroky. V Amerike sú pravidlá v tomto smere úplne odlišné,“ uviedol 24-ročný hráč. Ako pozitívum tiež hodnotí pôsobenie v Alpsko-adriatickom pohári, vďaka čomu vidí basketbalové rozdiely medzi jednotlivými krajinami.

Aj napriek týmto drobným neduhom sa Rostampour ukazuje ako dobrá voľba vedenia klubu, zaradil sa medzi dôležitých hráčov do rotácie, ktorý v priemere dosahuje 8.4 bodu a 5.6 doskoku na zápas. Občas však je zápasová energia na škodu, z čoho vzniká zbytočné iskrenie na ihrisku. Cíti to samotný hráč ako problém? „Vôbec, Dennis Rodman vyhral niekoľko titulov, rovnako aj Kevin Garnett. Každý majstrovský tím potrebuje takýchto hráčov,“ odpovedá pivot Prievidze.

Americký center dal o sebe výrazne vedieť v sobotňajšom stretnutí 31. kola proti Spišskej Novej Vsi, kedy stihol za necelých 22 minút nazbierať okrem 17 bodov aj neuveriteľných 22 doskokov, čím utvoril najlepší výkon za posledné tri ročníky. „Dúfam, že bude viac takýchto zápasov, kde dosiahne 20 a viac doskokov. Rád by som prekonal svoj rekord. Viem, že som najlepším doskakovačom v lige a chcem to aj naďalej dokazovať,“ vyhlásil Rostampour. Svoje schopnosti bude môcť ukázať už zajtra, kedy sa Prievidza postaví v štvrťfinále Budiš Slovenského pohára 2016 Lučencu.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN A IVAN MRÍŠKA