• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na jednej strane Eurovia SBL All Star Game 2017 Teo Hojč koučoval tím Radoslava Rančíka, na strane druhej bol Oliver Vidin kormidelníkom tímu Petra Sedmáka. Ako si užili tréneri krátky oddych od každodenných basketbalových povinností?

Trénera Levických Patriotov potešil okrem samotnej nominácie aj počet priaznivcov v bratislavskej Hant aréne: „Pekný zážitok, pekný zápas pre mňa aj pre hráčov a verím, že aj pre divákov. Bolo fajn vidieť toľko priaznivcov, dobre sa hralo. Bol som veľmi rád, že som mal konečne v tíme Radoslava Rančíka a po niekoľkých rokoch aj Bobana Tomiča, ktorého som trénoval v Slovinsku. Aj z tohto dôvodu som bol rád, že som bol trénerom.“

Hojč je pamätníkom predchádzajúceho All Star zápasu v Poprade, odvtedy však koncept prišiel razantnými zmenami. Ako ich vnímal zo svojho pohľadu? „Niekedy sú zmeny dobré, každý formát bude mať totiž vždy niečo pre aj proti. Je to modernejšie, tento trend prichádza z hokeja,“ odpovedal kouč Levíc. Príjemná a odľahčená atmosféra bola cítiť aj v rozhovoroch, Slovinec si počas neho neodpustil „štipľavú“ poznámku na adresu svojho náprotivka v zápase: „Možno by bolo dobré, keby Vidin skóroval. Veľmi sa snažil, ale nevyšlo mu to (úsmev).“

V súťažných zápasoch neskrýva svoje emócie, ale na Eurovia SBL All Star Game sa ukázal ako najväčší šoumen. Tréner Interu Oliver Vidin zaujal viacerými podarenými tanečnými kreáciami a tiež vstupmi do zápasu. „Myslím si, že bola perfektná atmosféra. Potešilo ma, že prišlo veľa ľudí. Dúfam, že sme odviedli dobrý a kvalitný výkon a urobili dobrú šou. Myslím si, že o tomto má All Star zápas byť, aby si ho všetci užili a bola sranda. Myslím si, že to vyšlo. Takéto podujatia pomáhajú k propagácii ligy ako takej, mali by sa opakovať čo najčastejšie. Ešte viac sa preto musí robiť na basketbalovom marketingu, aby sa propagovalo v dobrom svetle, prišli nové talenty a deti,“ prezradil Vidin.

Aj jeho potešili zmeny súvisiace s výberom hráčov: „Koncept je dobrý, najviac som bol spokojný z toho, že bola takmer plná hala. Videl som, že sa ľudia tešili. Osobne som sa snažil, aby mali z toho radosť a zábavu spolu s chalanmi. Myslím si, že nám to vyšlo.“ Samotný zápas je už len čerešničkou na torte, ale inak je to aj ideálny priestor stretnúť sa s tými, ktorí sú obvykle súpermi. „Pomáha to aj v nadväzovaní vzťahov medzi klubmi, hráčmi a trénermi. Po zápase sme sa rozprávali a vykecávali,“ dodal na záver svojho hodnotenia tréner Interu.

Foto: Lukáš Droppan