• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jeho prácou nie je dávať body, respektíve rozdávať pozápasové rozhovory. Fyzioterapeut slovenskej reprezentácie Juraj Sluka sa v prvom rade stará o to, aby mal tréner k dispozícii družstvo v čo najlepšom zdravotnom stave. Pre náš web nám však poodhalil zákulisie svojej práce.

Do haly prichádza medzi prvými a odchádza medzi poslednými. Pre mnohých divákov je možno len ďalšou osobou na lavičke, ale jeho prínos pre družstvo je neoceniteľný. „Snažím sa starať o hráčov tak, ako si to zaslúžia. Začína to už ráno, kedy im opíšem ich program. Starám sa o hráčov, ktorí sú zranení, respektíve chorí. Starám sa o dostupnosť liekov, presuny do a z nemocnice. Snažím sa riešiť viac-menej všetko,“ prezradil Sluka na úvod.

V predchádzajúcej sezóne ho bolo možné na klubovej scéne, keď vypomáhal Interu Bratislava. Teraz postúpil o krok vyššie, keď pomáha slovenskému výberu v predkvalifikácii majstrovstiev Európy. „Je to pre mňa výborná skúsenosť, je to pre mňa niečo nové. Nový kolektív, noví ľudia, noví hráči, aj keď v rámci vedenia sú tam isté podobnosti. Máme toho istého doktora ako na Interi, tiež aj kondičného trénera, ktorý od novej sezóny bude tiež na Pasienkoch a vedúcim družstva je Miroslav Páleník. Je to väčšia zodpovednosť voči národu, ale čo sa týka mňa, tak samozrejme dávam do toho všetko, či už je to Inter alebo reprezentácia. Snažím sa tomu odovzdať svoj čas, vedomosti a všetko, čo dokážem,“ uviedol fyzioterapeut reprezentácie Slovenska.

muzi pred rumunsko 1

Slovami chválil nešetril na adresu Sluku ani vedúci družstva Miroslav Páleník: „Keď sme skladali realizačný tím, tak po mojej veľmi dobrej skúsenosti z Interu, som si ho vybral ako jasnú voľbu. Vôbec toho neľutujem, pretože sa stará o hráčov dňom i nocou.“ V predchádzajúcich týždňoch mal o „prácu“ postarané, v príprave totiž istú dobu absentoval Mário Ihring či Michal Baťka. V samotnej predkvalifikácii však sú už všetci fit, hoci ako sám priznal, jeho práca je komplexná a náročná: „Je to iné, keď ľahne na stôl Michael Fusek s 221 centimetrami. Na druhej strane, je však o čosi ľahší a tenší (úsmev). Potom tu je Michal Baťka so 115 – 120 kilami. Sú to hory svalov, dá to zabrať na masérskom stole alebo pri strečingu. Starostlivosť však nie je len o tom, že nosím vody a tejpujem ich pred zápasom. Je to o tom, že starám o nich pred a po zápase. Je to komplexná starostlivosť. Nie som typický fyzioterapeut, čo sa stará o veci tomu podobné. Je to však aj o zraneniach, rehabilitáciách športovca, prípadne predchádzať týmto veciam. Dá to zabrať po fyzickej stránke, potrebujem kondíciu a svalovú silu, aby som sa s tým vysporiadal (úsmev).“

Ako vlastne prebieha komunikácia v rámci realizačného tímu o týchto záležitostiach? „Pri jedle sedíme spolu ako realizačný tím. Tam preberám veci typu, čo by bolo dobré alebo nebolo dobré. Bavíme sa o zranených hráčov, ako ešte dlho budú absentovať, čo by bolo možno dobré pre nich spraviť,“ poodhalil Sluka.

Na záver prezradil náš fyzioterapeut svoje najbližšie ciele do budúcnosti: „Verím, že po úspešnej reprezentácii ma čaká práca s Interom. Dá sa povedať, že doteraz som pracoval ako polosúkromná rehabilitácia. Od novej sezóny to bude čisto už len Inter, viac-menej celý deň budem zavretý tu v hale na Pasienkoch (úsmev).“

Foto: Vladimír Dorňák, Lukáš Droppan