• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už zajtra na Pasienkoch čaká na žlto-čiernych prvé domáce stretnutie FIBA Europe Cupu, v ktorom sa budú snažiť o zisk dvoch bodov proti Slasku Wroclaw.

„Určite to nebude slabý súper, porazili Šialulai. Dúfam, že nás príde veľa fanúšikov podporiť,“ povedal pred stretnutím domáci ťahúň Radoslav Rančík. Wroclaw je minuloročným štvrťfinalistom Tauron ligy a zároveň finalistom poľského Superpoháru, ktorý sa na medzinárodnú scénu vrátil po osemročnej odmlke. Po úvodnom víťazstve 71:69 nad litovským tímom BC Šiaulial budú chcieť potvrdiť postupové ambície aj proti Interu. V domácej súťaži sú výkony zverencov Mihaila Uvalina zatiaľ ako na hojdačke, bilancia dvoch výhier a troch prehier znamená 11. miesto zo 17 tímov. Mladý a dravý poľský celok má hlavné zbrane pod košom, kde operuje dvojica Maurice Sutton a Jarwis Williams. Určite zaujímavé súboje možno čakať aj na rozohrávke, kde sa budú hráči Interu pasovať s Rashadom Maddenom, talentovaným Michalom Jankowskim či poľským reprezentantom Kamilom Chanasom.

Legionármi prešpikovaný Wroclaw nebude ľahkým súperom, ale bronzový tím z minulej sezóny si na svojho súpera verí, čo potvrdzujú aj slová Branka Maksimoviča: „Ide o veľmi dobrý tím s piatimi Američanmi a jedným ukrajinským hráčom, do rotácie majú troch dobrých domácich hráčov s množstvom skúseností z poľskej súťaže. Hrajú poľskú ligu, ktorej kvalita posledných osem rokov stúpa, čo dokazuje fakt, že v Eurolige majú jeden tím, v Eurocupe tri a vo FIBA Europe Cupe dva. My však hráme doma. Konečne mám k dispozícii na tréningoch celý tím a môžeme sa tak dobre pripravovať na zápas. Máme na videu posledné tri zápasy Wroclawu z ligy a úvodný zápas z FIBA Europe Cupu. Chceme ukázať, že basketbal na Slovensku je na dobrej úrovni a urobíme všetko preto potrebné, aby sme zvíťazili. Očakávam veľmi dobrý zápas, na ktorý by som chcel pozvať fanúšikov, aby prišli podporiť Inter.“ Tím z hlavného mesta by určite rád naviazal na dobré vystúpenie z Turecka, kde síce podľahol Gaziantepu 72:89, ale dlhú dobu bol svojmu tureckému rivalovi viac ako vyrovnaným súperom. Dobrou správou je návrat Martina Bílika a Martina Rančíka do zostavy, aj s nimi zvíťazil Inter v bratislavskom derby nad Karlovkou 77:64. Sledovať zápas Interu s Wroclawom môže aj prostredníctvom našej stránky, na ktorej nájdete odkaz na video a štatistický prenos.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK