• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do konca základnej časti zostáva už len 10 zápasov, stále však nie je jasné, kto pôjde z akého miesta do play off. Isté sú len umiestnenia Levíc a Prievidze. O čo sa hrá v najbližších dňoch a kto sa nachádza v najlepšej, respektíve najhoršej pozícii? Podrobnejšie sme sa pozreli na bilancie, možnosti a program jednotlivých tímov.

Slová o vyrovnanosti Niké SBL opäť nie sú len prázdnymi rečami do vetra, dôkazom je aj aktuálne dianie a pohľad do tabuľky. K dnešnému dňu (10. marec) sú isté len dve veci. Patrioti Levice sú už istým víťazom základnej časti a v sezóne 2021/2022 získajú niektorú z medailí. Jasno je aj na druhej strane tabuľky, Prievidzu čaká baráž s tímami z druhej najvyššej súťaže. Čo však na ďalších miestach?

2. miesto

V hre o toto umiestnenie sú ešte tri tímy, v prípade Spišských Rytierov je to však v skôr rovine teórie. Prečo? Na svojich súperov strácajú dve víťazstvá, čiže v zostávajúcich stretnutiach by museli všetko vyhrať a Lučenec s Komárnom naopak všetko prehrať. Do karát by im v tomto smere hrala pozitívna bilancia zo vzájomných stretnutí (s Komárnom 3 výhry a 1 prehra, s Lučencom 2 výhry a 1 prehra).

O tento „flek“ sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou pobijú KomárnoLučencom. Obaja majú zhodnú bilanciu - 16 výhier a 10 prehier, pre tím z juhu Slovenska hovoria suverénne lepšie čísla z doterajších vzájomných duelov (4 výhry).

Matematika je jasná, ak oba tímy zostávajúce zápasy zhodne vyhrajú/prehrajú, tak druhé bude Komárno. Zaváhanie jedného alebo druhého, prirodzene môže zmeniť poradie v tabuľke. Nováčik má potenciálne ľahší program (vonku Svit a doma Prievidza), ako „pelikáni“ (vonku Rytieri a doma Svit).

LC 36

4. miesto

Táto priečka zaručuje dôležitú výhodu domáceho prostredia v prvom kole play off. V hre o ňu sú Spišskí RytieriInter Bratislava. Momentálne je na tom lepšie úradujúci majster, na konte má o jeden triumf viac ako celok z hlavného mesta. „Žlto-čierni“ tak musia dúfať aspoň v jedno zaváhanie zverencov trénera Štefana Sviteka, ak chcú poskočiť na štvrtú pozíciu. V ich prospech naopak hrá bilancia zo vzájomných zápasov (3 výhry a 1 prehra).

A aký je program oboch tímov? Spišiaci hrajú doma s Lučencom, na záver základnej časti cestujú do Levíc. Inter ide do Prievidze, v Pezinku následne privíta Handlovú.

IMG 4833

5. miesto

Piate miesto je skôr len v rovine teórie, pretože Inter sa môže o túto pozíciu pripraviť asi už len on sám. Musel by totiž prehrať všetky zápasy a Handlová všetky vyhrať, navyše vzájomný duel o viac ako 22 bodov.

6. miesto

Stále sa hrá aj o šiestu pozíciu. Lepšiu východiskovú pozíciu má Handlová, v porovnaní so Svitom má na konte o dve víťazstva viac a tiež bola úspešná vo všetkých doterajších vzájomných stretnutiach. Aj tu je však potrebné splniť niekoľko podmienok, „podtatranci“ musia vyhrať všetko a „baníci“ naopak nič.

Program Handlovej je nasledovný - doma Prievidza a Levice, vonku Svit a Inter. Svit hrá doma s Komárnom a Handlovou, von ide do Lučenca.

Ako to dopadne? To sa dozvieme už v najbližších hodinách.

Foto: Lukáš Droppan, Branislav Gúgľava, Vladimír Dorňák