• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Duel o prvé miesto v skupine B Alpsko-adriatického poháru medzi Prievidzou a Záhrebom mal prekvapivo až jasný priebeh. Zverenci Miljana Čuroviča neponechali nič na náhodu, od úvodu sa zahrýzli do súpera a nakoniec zaslúžene zvíťazili 90:62.

„Pripravili sme sa dobre, vedeli sme čo hrajú a myslím si, že sme to celkom dobre uhrali. Výsledok to jasne hovorí, ale sú stále nejaké veci, na ktorých musíme popracovať,“ začal s pozápasovým hodnotením domáci tréner Miljan Čurovič. Prievidza sa chvíľku rozbiehala, ale akonáhle zabrali domáci na plné obrátky, tak ich súper nemal šancu. Už v druhom polčase z toho bolo dvojciferný náskok a výkon, ktorému tlieskalo publikum v Niké Aréne. „My chceme hrať od začiatku rýchly basketbal, chceme donútiť súpera k chybám. Myslím si, že nám to celkom dnes podarilo. Nedovolili sme im, aby hrali svoju hru a myslím si, že sme ten zápas dobre zahrali,“ pokračoval tréner Prievidze. Vicemajster sa v prvom polčase opieral o streľbu za tri body, ktorá sa ukázala ako jedna z kľúčových zbraní duelu. „Je dôležité, že sme strieľali z dobrých príležitostí, čo je pre mňa podstatné. Trojky sú naša silná zbraň a dúfame, že v priebehu sezóny stále budú,“ dúfa Čurovič.

Po prestávke síce tím z Hornej Nitry trochu poľavil z nastoleného tempa, ale 11 bodmi v rade na začiatku poslednej štvrtiny stvrdil domáce víťazstvo a prvé miesto v skupine. Aj napriek pohodlnému víťazstvu sa skúsený kormidelník sústredí hlavne na zápasy v Eurovia SBL: „Keď mám pravdu povedať, tak už som ho hodil za hlavu. Pred nami je veľa dôležitých zápasov, ideme si oddýchnuť a pripraviť sa na dôležité zápasy, ktoré nás čakajú.“ K priebehu zápasu a úspešnosti spoza trojkového oblúku sa vyjadril aj Marek Jašš: „Budovali sme si to malými krôčkami, nesledoval som vývoj, chceli sme len hrať tvrdo a našu hru. Makáme na tom, je dobré, že nám to ide. Miestami nám to ušlo, ale potom sme sa nejako dali dokopy a vychádzalo nám to, na čo sme sa dohodli v obrane. V útoku sme hrali sety do konca a vychádzalo to.“

Prievidza potvrdila víťazstvom prvé miesto v skupine B a svojho súpera v boji o Final Four už tiež pozná. Je ním beznádejný posledný celok skupiny A – rakúsky Arkadia Traiskirchen Lions. Rakúsky tím zatiaľ ako jediný neokúsil v Alpsko-adriatickom pohári chuť víťazstva. Termín štvrťfinálového dvojzápasu zatiaľ nie je známy.

Highlighty zápasu BC Prievidza – KK Záhreb:

FOTO: IVAN MRÍŠKA