• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V drese BK Inter Bratislava sa v uplynulých rokoch premlelo mnoho hráčskych osobností. Niektoré zanechali v povedomí fanúšikov i v histórii klubu hlbšiu stopu, iní plytšiu.

Goran Bulatovič patrí do tej prvej skupiny. Skromný, pracovitý rozohrávač z Čiernej Hory sa nestal miláčikom publika ani tak pre nejaké bodové erupcie, ale skôr pre príkladný prístup a tiež pre charakterové a osobnostné črty, ktoré vyzdvihujú azda všetci, ktorí ho poznajú.

Pritom „Buli“ je cenný aj pre svoju všestrannosť. Spomeňme si, že v sezóne 2014/15, keď si „odskočil“ do Spišskej Novej Vsi, dosiahol v závere ročníka dvakrát triple-double. To je kúsok v slovenskej najvyššej súťaži vskutku nevídaný a len dokresľuje, že 28-ročný Bulatovič je nielen platným defenzívnym špecialistom, ale zároveň aj schopným tvorcom hry a keď na to príde, aj zakončovateľom.

V drese Interu má rodák z Cetine aj iné úlohy. S klubom z Pasienkov vybojoval majstrovské tituly v rokoch 2013 a 2014, na ktoré tento rok nadviazal bronzom a Slovenským pohárom. Bol kapitánom mužstva. V 30 zápasoch základnej časti dosahoval priemerne 6,1 bodu, 2,8 doskoku a 3,9 asistencie na zápas. V play-off pridal pre zranenie len 5 zápasov (priemery 2,8 bodu, 1,4 doskoku a 1,8 asistencie).

V týchto dňoch trávi čas doma v Čiernej Hore, no už v utorok sa chystá do Ruska za priateľkou Júliou, ktorá je basketbalistkou moskovského Spartaka. Ešte predtým si však našiel čas, aby aspoň na diaľku pozdravil fanúšikov Interu. Nás teší, že môžeme fanúšikom predstaviť práve Gorana Bulatoviča ako prvého z tých hráčov, ktorí budú obliekať žlto-čierne farby v ročníku 2016/17.

- Buli, rozhodol si sa, že vyslyšíš volanie Interu a budeš ďalší rok pokračovať v jeho farbách. Povedz, čo zavážilo?

„Áno, upísal som sa Interu na ďalšiu sezónu. V klube som si odkrútil už tri sezóny, v Bratislave som zažil niektoré z najlepších rokov mojej basketbalovej kariéry. Vôbec nebolo ťažké sa rozhodnúť a zostať v Interi aj ďalšiu sezónu.“

- Máš s tímom dva majstrovské tituly. Ten tretí ti tento rok unikol. Láka ťa šanca zabojovať v sezóne 2016/17 o reparát?

„V uplynulej sezóne sme nedosiahli náš cieľ, nevyhrali sme titul. V ďalšej sezóne máme ale príležitosť napraviť to. Tretie miesto a Slovenský pohár sú úspechy, ale všetci vieme, že sme sezónu mali zvládnuť ešte lepšie. Ambície sú v Interu vždy vysoké, preto som si istý, že v nadchádzajúcej sezóne zabojujeme o titul.“

- Na Slovensku pôsobíš už štyri roky. Z toho tri v Bratislave. Máš v našom hlavnom meste aj nejaké obľúbené miesta, či zákutia?

„V Bratislave sa cítim ozaj dobre. Stretol som tu veľa dobrý ch ľudí, spoznal veľa priateľov. Máme skvelých fanúšikov, ktorí pri nás stoja v dobrom aj zlom. Veľmi ich za to rešpektujem. A áno, v Bratislave mám už pár miest, kam rád chodím. Napríklad aj Polus, pretože tam trávim veľa voľného času s kamarátmi. A rád chodím do čínskej reštaurácie.“

- Po hektickom konci sezóny, ktorý ti navyše znepríjemnil otras mozgu, máš teraz trocha voľno. Prezraď, ako ho tráviš?

„Túto prestávku trávim s rodinou a priateľmi, pretože nemám šancu vídať sa s nimi počas roka. A samozrejme, trénujem na budúcu sezónu, lebo do Bratislavy sa chcem vrátiť dobre pripravený.“

Autor: Adam Solga, Zdroj: bkinter.sk

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK