• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie MBK Handlová získalo do svojich radov zaujímavú posilu, prvýkrát si na pôsobenie na Slovensku vyskúša 29-ročný český krídelník Jiří Jelínek.

Jelínek prichádza z českého BK Armex Děčín, kde pôsobil posledné dve sezóny. V českej Kooperativa Národnej basketbalovej lige si vytvoril 29-ročný hráč počas svojej doterajšej basketbalovej kariéry vysoké renomé, čo dokumentujú dve strieborné medaile z pôsobenia v Děčíne. Český center si okrem toho zahral dvakrát vo finále Českého pohára a v roku 2015 bol súčasťou aj Súboja Hviezd. Jelínek odohral v predchádzajúcej sezóne ako člen základnej zostavy 48 stretnutí s priemerom 9,0 bodu a 3,9 doskoku na zápas, pri takmer 30% úspešnosti streľby za tri body. „Od Handlovej očakávam, že sa naplní to, čo som počul od ľudí, ktorých som sa na Handlovú pýtal. To jest profesionálny prístup, ambicióznosť klubu a skvelí fanúšikovia, ktorých som mal možnosť vidieť z prípravného zápasu, ešte v starej hale. Na novú výzvu sa samozrejme veľmi teším, nové prostredie, nová hala a iná súťaž sú lákavými výzvami. Pre Handlovú som sa rozhodoval, pretože poznám trénera Růžičku. Už som pod ním pôsobil vo Svitavách a taktiež aj preto, že v slovenskej lige je možnosť získať zlatú medailu otvorená, čo bohužiaľ v českej lige už niekoľko rokov nie je vďaka suverénnu Nymburku možné,“ vyjadrila sa nová posila Handlovej.

Jelínek si vo svojej doterajšej kariére vyskúšal pôsobenie na českých palubovkách, v predošlých rokoch obliekal dres Pardubíc, Nymburku, Kolína a Svitáv. Okrem toho má skúsenosti aj z reprezentačných tímov, keď bol súčasťou tímu do 18 a 20 rokov a taktiež českého univerzitného tímu.  „Jeho príchod vnímam veľmi pozitívne. V posledných rokoch si vydobyl v českej lige veľmi dobré postavenie na pozícii klasickej štvorky. Jeho prednosťou je komplexnosť, dokáže hrať v dolnom postavení, ale aj na perimetri. Pri prvom kontakte som cítil chuť zmeniť niečo v jeho kariére, pretože v českej lige hrá už dvanásť rokov. Jirku som mal možnosť viesť dva roky ako hlavý tréner, vždy odviedol pre tím maximum. Patrí už ku skúsenejším hráčom a mal by patriť medzi hlavných lídrov družstva,“ chválil novú posilu v tíme handlovský tréner Lubomír Růžička.

FOTO: ČBF.cz/VÁCLAV MUDRA