• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po ročnej prestávke sa MBK Handlová vracia do najvyššej basketbalovej súťaže a už v piatok, 2. septembra, čaká Handlovčanov slávnostné otvorenie zrekonštruovanej športovej haly.

Handlovský basketbal bude tento rok oslavovať 75 rokov od svojho vzniku. Basketbalový nadšenci sa na tento šport najprv chodili pozerať do telocvične ZŠ Mierové námestie a od roku 1972 do športovej haly. Tá si počas toľkých rokov prešla určitými úpravami a rekonštrukciami, ale až po 44 rokoch došlo k jej kompletnej rekonštrukcii. „Po skončení sezóny 2014/2015 sme s vedením klubu došli k záveru, že po 43 rokoch fungovania tohto športového stánku by bolo vhodné okrem palubovky spraviť aj komplexnú rekonštrukciu interiéru, ktorý bude spĺňať vysoké štandardy ako pre extraligový klub, tak aj pre fanúšikov. Chceme sem prilákať čo najviac ľudí. Tým, že tento rok bude 75-te výročie basketbalu v Handlovej dúfame, že tu tento šport bude aj ďalších 75 rokov,“ hovorí prezident klubu Ivan Kaniansky.

Rekonštrukčné práce začali 15. januára a po necelých siedmich mesiacoch sa handlovskí fanúšikovia môžu tešiť do novej športovej haly. „Najprv sme začali postupne rozoberať strop, lavice, drevený obklad a až nakoniec palubovka. Po tom, ako bol strop hotový sa do neho vložilo osvetlenie, začalo sa robiť na dlažbe a medzitým sa pripravovali práce na novom ozvučení,“ hovorí o rekonštrukcii športový riaditeľ MBK Handlová. Na celej rekonštrukcii sa podieľalo viacero firiem a ľudí. Od samého začiatku a rozoberacích prác tu bola firma Tomystav. Kompletnú elektriku od osvetlenia až po posledný vypínač zabezpečila firma Humont. Nové sedačky, ktorými sa kapacita na sedenie zvýšila o približne 200 miest dodala zase firma Proklima. Súčasťou novej haly sú aj nové svetelné tabule, ktoré dodala firma LGR. Diváci sa môžu tešiť na nové ozvučenie a osvetlenie, ako aj na nové koše, ktorých drevené opláštenie, ako aj nový zapisovateľský stolík, zabezpečila firma Castill. A samozrejme nesmieme zabúdať na čisto novú palubovku, ktorú mala na starosti firma Vetex. Nová palubovka bola financovaná z rezervného fondu premiéra Roberta Fica, za čo patrí vďaka primátorovi mesta, Rudolfovi Podobovi. Pri rekonštrukcii pomáhala aj firma Hater a samozrejme mesto Handlová a mestské organizácie. „Chcel by som poďakovať mestu a mojím partnerom v klube za to, že sa nám spoločnými silami podarilo dotiahnuť to do takéhoto stavu. Dúfam, že sa to všetkým bude páčiť a budú nás podporovať v extraligových zápasoch,“ povedal Ivan Kaniansky.

Práve kvôli tejto rozsiahlej rekonštrukcii sa v uplynulom ročníku klub MBK Handlová neprihlásil do Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Vďaka divokej karte však „baníci“ o návrat medzi basketbalovú elitu nemusia bojovať v prvej lige, ale ihneď sa vracajú do extraligy. „Určite by sme sa chceli poďakovať extraligovým klubom za to, že nám umožnili túto prestávku. Mnohí ľudia pred rokom neverili, že basketbal v Handlovej bude pokračovať aj po tejto pauze, avšak teraz, keď otvárame zrekonštruovanú športovú halu chceme všetkým ukázať a dokázať, že sme to s naším návratom mysleli vážne,“ dodáva prezident klubu. Už v piatok, 2. septembra, sa všetci basketbaloví nadšenci môžu tešiť na veľké otvorenie handlovskej športovej haly, po ktorom bude nasledovať prípravný zápas handlovských basketbalistov s tímom Děčína. „Chceli sme pre fanúšikov vytvoriť čo najlepšie prostredie, a aby sa hala dala využiť nie len na športové ale aj iné spoločenské podujatia. Záleží nám na tom, aby sa tu ľudia cítili komfortne, aby sa sem radi vracali. Preto tá rekonštrukcia bola rozsiahlejšia. Keď sem človek po roku príde bude si myslieť, že prišiel do úplne novej haly. Samozrejme všetkým, ktorí sa pričinili a pomohli s rekonštrukciou, patrí obrovská vďaka,“ hovorí Ivan Kartáč.

Autor: Karolína Kučerová, Zdroj: mbkha.sk

FOTO: Facebook