• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalový klub MBK Handlová nevstúpil do sezóny 2020/2021 podľa predstáv. Od úvodu súťaže sa tréner Rakočevič musí vyrovnávať s častými absenciami hráčov. Zranenia a choroby nedovoľujú “baníkom” hrať v kompletnom zložení ani v aktuálnom období. Dlhodobo chýba Lukáš Bolek a v posledných štyroch zápoleniach nemohol do ligových bojov zasiahnúť ani Goran Bulatovič. Šatňu handlovského “áčka” v uplynulom týždni oslabil aj Adam Stehlík, ktorý sa rozhodol zavesiť tenisky na kliniec.

Dvadsaťjedenročný krídelník zaznamenal debut v najvyššej seniorskej súťaži v sezóne 2017/2018, po ukončení pôsobenia medzi juniormi. Adam bol jedným z najmladších hráčov súpisky hornonitrianského celku. Handlovský odchovanec disponoval najmä streľbou spoza perimetra a výbornou technikou vedenia lopty. Prechod z mládežníckého basketbalu do najvyššej súťaže zvládol na výbornú a v tomto období sa zdalo, že na 192-centimetrov vysokého krídelníka čaká sľubná kariéra.

Pre odchovanca Handlovej bolo pôsobenie v domovskom klube krásnym životným obdobím

"V handlovskom MBK som prežil krásne roky svojho života. Spoznal som množstvo skvelých ľudí, nadviazal niekoľko úprimných priateľstiev a čo je najdôležitejšie, mohol som aktívne robiť to, čo mám najradšej. Prišlo ale obdobie, kedy som si uvedomil, že sa musím pozerať do budúcnosti. Myslím si, že je najvyšší čas na budovanie finančného zázemia. Z tohto dôvodu som prijal pracovnú ponuku, ktorá sa mi naskytla. Moja minutáž na palubovke nebola zhodná s mojimi predstavami a preto ma basketbal už nenpĺňal tak, ako v minulosti. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi dali možnosť robiť tento šport, ktorí mi verili a vkladali do mňa nádeje. Ďakujem vedeniu MBK za korektné jednanie počas môjho pôsobenia v klube, ale aj za ústretovosť pri mojom rozhodnutí odísť. S tímom naďalej zostávam v kontakte, fandím mu a určite si nenechám ujsť ani jeden jeho zápas. Pozdravujem spoluhráčov do šatne a ďakujem im za to, že som mohol byť súčasťou tak skvelej partie," skonštatoval pre oficiálny klubový web Adam Stehlík.

Vedenie handlovského Baníka odchod svojho odchovanca akceptuje

Vedenie handlovského Baníka odchod svojho odchovanca nepotešil, no jeho rozhodnutie v plnej miere akceptuje. Podľa slov Jána Spevára, prišli Hornonitrania o platného hráča. "Odchod Adama vnímamale ako stratu, no rešpektujeme jeho rozhodnutie. On sám vie najlepšie, čo je pre neho dobré a my sme nemali záujem klásť mu pod nohy polená. Adam je mladým hráčom, ktorý mohol ešte na sebe pracovať, pretože talent mu rozhodne nechýba. V tejto chvíli sa s ním musíme rozlúčiť, no ja verím, že na basketbal nezanevrie a vráti sa k nemu. V mene vedenia klubu mu ďakujem za služby, ktoré Baníku odovzdal a prajem mu len to najlepšie v súkromnom i pracovnom živote," vyhlásil prezident handlovského MBK Ján Spevár.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Daniel Faix