• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie MBK Handlová doplnilo svoju súpisku o ďalšie štyri mená. Tréner Krunoslav Krajnovič zaplnil miesta hlavne na poste rozohrávača, slovenskú časť súpisky rozšíril o Miroslava Mátycha.

 

 

Najvýraznejšou posilou je 24-ročný švajčiarsky rozohrávač Jeremy Landenbergue. Absolvent Cuesta College hral od sezóny 2014/2015 vo švajčiarskej najvyššej súťaži za tím BC Boncourt Red Team. V predchádzajúcom ročníku nastúpil do 24 zápasov, priemerne v nich dosiahol 10,1 bodu, 2,4 doskoku, 2,0 asistencie a 1,1 zisku. Nová handlovská posila pôsobila aj v mládežníckych reprezentáciách, Landenbergue hral za tímy do 16, 18 a 20 rokov. V roku 2015 sa dostal aj do švajčiarskeho univerzitného tímu, na Svetovej univerziáde nastúpil do 8 stretnutí s priemerom 5,0 bodu, 2,0 doskoku, 2,0 asistencie a 1,1 zisku. „Mal som dobré referencie od kolegov. Mal som viacero kandidátov najmä z Balkánu, ale tí boli mimo našich možností. Niektorí boli v rámci našich možností, ale nakoniec som sa rozhodol pre Jeremyho,“ povedal na jeho adresu tréner Handlovej Krunoslav Krajnovič.

Druhou posilou na rozohrávke je 23-ročný Američan Marcus Tyus. Pre neho bude pôsobenie v Handlovej prvou zastávkou v jeho profesionálnej kariére. „Všetka tvrdá práca, ktorú som odovzdával do basketbalu, ma dostala až sem. Teším sa z toho, že som mohol podpísať zmluvu a môžem sa posunúť vo svojej kariére,“ uviedol Tyus. Doteraz hral za Univerzitu of Nebraska at Omaha. Po ročnej pauze zavinenej zranením vynikol vo svojej záverečnej sezóne na škole. Ako člen základnej päťky mal priemer 17,1 bodu, 3,0 doskoku, 1,7 asistencie a 1,6 zisku na zápas. Tieto čísla mu vyniesli miesto v All Star tíme Summit League. „Od neho si najviac sľubujem body, má dobrú streľbu za tri body, veľmi dobre vie prenikať do koša. Veľkým plusom okrem jeho čísiel je, že ide o vodcovský typ. Bol najlepším hráčom tímu na svojej univerzite. Pre mňa je však najdôležitejšie, že okrem toho, že je dobrý v útoku, tak je aj dobrým obrancom,“ vyjadril sa kormidelník Handlovej.

Treťou zahraničnou tvárou je 23-ročný americký krídelník Doug Brooks. Aj on odštartuje v Handlovej svoju profesionálnu kariéru. Americký basketbalista hral predchádzajúce štyri roky za univerzitu Virginia Commonwealth. V sezóne 2016/2017 mal v 35 zápasoch priemer 5,6 bodu, 2,9 doskoku, 1,9 asistencie a 1,6 zisku. „Doug Brooks prichádza z univerzity, ktorá hrá jednu z najlepších obrán. Z minuloročného tímu odchádzajú do NBA jeden až traja hráči. Je špecialistom na obranu, jeho úlohou je zvyšovanie agresivity v obrane na maximum. Štatistiky síce nie sú nejaké extra, ale štatistiky nevidia tie veci, ktoré dokáže on spraviť. Mal by byť obranným lídrom tímu,“ dodal Krajnovič.

V handlovskom tíme zostáva aj 22-ročný rozohrávač a odchovanec Miroslav Mátych. V predchádzajúcom ročníku SBL zasiahol do 21 duelov s priemerom 2,2 bodu na stretnutie. Vedenie klubu okrem toho plánuje doplniť svoju súpisku o troch zahraničných hráčov, prevažne do priestoru pod košom. „Ešte hľadáme troch hráčov pod kôš, respektíve na pozíciu štyri. Verím, že čoskoro doplníme aj tieto posty,“ vyhlásil tréner MBK.

Highlighty nových posíl MBK Handlová:

Foto: Peter Jaško, newsnetz.ch, omaha.com, rvanews.com