• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Finále Eurovia SBL napíše v stredu už svoju štvrtú kapitolu. Séria sa sťahuje do Komárna za stavu 2:1 pre „lodiarov“.

Prievidza, povzbudená sobotným úspechom (74:56) i minulotýždňovou najtesnejšou prehrou (69:70) túži po vyrovnaní. To by „baníkov“ dostalo do výhody. Nielen psychickej ale aj faktickej, keďže dva z prípadných troch ďalších zápasov, vrátane posledného siedmeho, by sa hrali na hornej Nitre. Komárňania, pochopiteľne, nechcú dopustiť podobné komplikácie. Naopak, snívajú o tom, že svoj náskok zvýšia na 3:1, čo by ich priblížilo na dosah prvého majstrovského titulu v klubovej histórii.

Úvahy o tom, že nás čaká duel, ktorý môže mať kľúčový význam pre ďalší vývoj finálovej série a ktorý v konečnom zúčtovaní môže zavážiť mierou vrchovatou, sú na mieste. My sme však boli zvedaví, ako to vnímajú priami aktéri.

Ako prvý sa rozhovoril komárňanský kapitán Jan Kratochvíl: „Je to play-off. V prvom zápase sme ukázali, že dokážeme zvíťaziť aj v Prievidzi. To k tomu patrí, či už v basketbale alebo iných športoch. Tímy sa natoľko poznajú a tak veľmi bojujú o titul, že stať sa môže čokoľvek. Môže sa stať, že to bude 2:2 a my pôjdeme do Prievidze a odrazu bude 3:2 pre nás. Ale toto nie je podstatné. Dôležité je sústrediť sa na najbližší zápas, ktorý jednoznačne chceme vyhrať. Takže ja verím, že po dnešku to bude 3:1.“

Slovenský reprezentant Michal Baťka, s priemerom 15 bodov a 8 doskokov na zápas aktuálne najlepší finálový strelec i „doskakovač“ Prievidze, odpovedal v podobnom duchu: „Dôležité bude, ako začneme. Ak začneme tak, ako sme v treťom zápase skončili, bude to pre nás len dobré. Aj keď sa hrá v Komárne, už sme tam v tejto sezóne odohrali tri stretnutia. Nič nové nás tam nečaká. Len treba využiť sebadôveru, ktorú sme nadobudli v treťom zápase. Je pravda, že Komárno v prvom finále vyhralo u nás o vyše 20 bodov. Aj oni vedia zahrať v Prievidzi, takže moc sa nerieši, kto hrá doma a kto vonku, ale verím, že keď sa nám podarí vyhrať v stredu v Komárne, potom už doma žiadny zápas nepustíme.“

A čo si myslíte vy? Čaká náš kľúčový zápas celej finálovej série, alebo len ďalší z rady vypätých duelov o zlato? Podeľte sa s nami o váš názor na Facebooku.

FOTO: P3GUE.SK