• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

BK Inter Bratislava má za sebou hektické, no krásne obdobie. Najprv vyvrcholenie finálovej série, zisk zlatých medailí, majstrovské oslavy, potom rozhodnutie znova sa predstaviť v pohárovej Európe. Sezóna 2018/19 je nenávratne minulosťou, tá nadchádzajúca, 2019/2020 ešte vzdialenou budúcnosťou. Avšak na jej príprave sa už pracuje. Dnes teda predstavujeme druhé meno hráča, s ktorým do nej vyrukujeme.

Tým hráčom je reprezentant Michal Baťka. „O zmene som ani neuvažoval. Vyhrali sme titul a je tu možnosť, že si zahráme v európskej súťaži. Už raz som odtiaľto odišiel, keď sme vyhrali titul a hral sa európsky pohár. Vtedy som toho nebol súčasťou. Som rád, že teraz budem,“ hovorí majster Slovenska z rokov 2007, 2014 a 2019.

Košický rodák, ktorý v auguste, presne na výročie SNP, oslávi 32. narodeniny, dosahoval v základnej časti priemerne 12 bodov, 4,5 doskoku a 1,6 asistencie. V play-off sa prezentoval priemermi 7,6 bodu a 3,9 doskoku. Ako však hovorí, sám si nejaké individuálne méty nekládol: „Basketbal je kolektívny šport. Čo sa týka individuálnej stránky, v jednotlivých zápasoch som sa snažil pomôcť, ako som vedel a podľa toho, aká bola moja rola. Som rád, že aj tým, čo som predviedol, som mohol prispieť k tímovému úspechu, k zisku majstrovského titulu.“ Pokiaľ ide o plány do blízkej budúcnosti, Michal Baťka hovorí: „Základ je dobre sa pripraviť. Cez leto nás čaká reprezentácia, tak treba dobre zvládnuť kvalifikáciu. Verím, že budem mať povinnosti nielen v klube, ale aj v repríku a dúfam, že sa nám podarí prebojovať ďalej. Základ je byť zdravý. V uplynulej sezóne som vynechal len jeden zápas, som rád, že sa mi vyhýbali zranenia. To je najdôležitejšie, aby som mohol byť platný pre tím.“

Michal si počas kariéry zahral postupne za Sláviu TU Košíce, BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, BK Inter Bratislava, Polfarmex Kutno, BC Prievidza a KB Košice, kým sa v lete 2017 vrátil na Pasienky. Sezóna 2019/2020 bude teda jeho tretia v rade a celkovo štvrtá v žlto-čiernych farbách. Sympatické je, že napriek tomu, že sa nedávno stal otcom a pribudli mu rodičovské povinnosti, stále je pripravený pomôcť aj reprezentácii, v ktorej sa vypracoval na jednu z opôr. „Doma sme sa o tom zhovárali s manželkou. V reprezentácii mi vyšli v ústrety, že sa môžem pripojiť trocha neskôr, aby som mohol dlhšie zostať s rodinkou. Skončili sme koncom mája, desať mesiacov sme makali, tak je fakt, že toho času pre rodinu tam cez sezónu nebolo až toľko. Doma mám ale žienku, ktorá sa vie prispôsobiť tomu, aký máme program a postará sa o maličkú. Nie na sto, ale na dvesto percent, čo som veľmi rád a za čo jej veľmi ďakujem,“ uzatvára 204 cm vysoký pivot.

Okrem Michala Baťku a Gorana Bulatoviča, ktorí patrili medzi opory majstrovského tímu, vám postupne predstavíme v najbližších dňoch aj ďalšie mená. Medzi nimi už aj jedno celkom nové.

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Lukáš Droppan