• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti handlovského Baníka prelomili v 22. kole hernú krízu a zvíťazili pod košmi favorizovaného Lučenca 87:80. Po dvoch neúspešných vystúpeniach v novom kalendárnom roku sa vedenie MBK rozhodlo posilniť káder pod košom a v Lučenci sa predstavila už aj nová posila, 208 cm vysoký americký center Darius Huggins. Ten absolvoval s tímom iba jediný tréning a vo svojom debute v handlovskom drese nastúpil na šesť minút, počas ktorých sa vytiahol troma doskokmi a troma bodmi.

 

Pred “Baníkmi” stojí jedna z najprestížnejších konfrontácií v rámci SBL. V stredu privítajú na svojej palubovke svojho najväčšieho rivala, basketbalový klub BC Prievidza. S regionálnym susedom spoza kopca sa stretnú v baníckom derby historicky už po 128-my krát.

Vedenie klubu tesne pred týmto zápasom ohlásilo ďalšiu zmenu na svojej súpiske. V krátkom časovom slede prichádza na Hornú Nitru druhá posila zo zámoria. K Hugginsovi pribudol 185 cm vysoký rozohrávač Corey Allen jr. Rodák zo St. Louis sa v Európe predstavil po prvý raz v sezóne 2015/2016, kedy si obliekol dres tímu Vllaznia Shkodra, ktorý pôsobí v albánskej Superlige. S týmto celkom získal majstrovský titul. Rok na to sa dohodol s gruzínskym klubom Armia Tbilisi. Po tejto sezóne po ňom siahol Austin Spors, ktorý je farmou San Antonia Spurs a pôsobí v zámorskej G-League. Sezónu 2017/2018 strávil v Slovinsku, kde hrával v súťaži Liga Nova KBM, za tím KK Tajfun Šentjur. Jeho posledným pôsobiskom bol belgický klub Stela Artois Leuven Bears, kde odohral 16 zápasov. V nich dosahoval v priemere 8,1 bodu, 1.9 doskoku a 3,3 asistencie.

Corey o Slovensku veľa informácií nemal, no do úplného neznáma neprišiel. “O Slovenskej basketbalovej lige som už v minulosti počul, pretože v nej hral môj kamarát. Cítil som, že Slovensko a Handlová by mohli byť pre mňa správnou cestou, na ktorej môžem predviezť svoje schopnosti a pomôcť handlovskému basketbalu,” vysvetlil sympatický basketbalista.

Novopečený handlovský “guard” ešte príliš veľa času na zoznámenie sa s novým prostredím nemal, no v najbližšom období by to chcel postupne zmeniť. “Zatiaľ sa iba dostávam do života v novom prostredí, no verím, že v Handlovej spoznám veľa dobrých ľudí. Môj názor je, že slovenská liga je konkurencieschopnou pre iné európske súťaže. Pôsobia tu kvalitní hráči, tréneri a manažment Handlovej pracuje na profesionálnej úrovni,” zhodnotil Aalen.

Pri otázke s akými cieľmi prišiel do Handlovej, mal americký basketbalista neskromnú, no jasnú odpoveď. “Do Handlovej som prišiel s jediným cieľom, ktorým je majstrovský titul. Chcem na sebe individuálne pracovať a zo dňa na deň sa zlepšovať,” odpovedal rozohrávač Baníka.

Corey sa dnes po prvý raz zapojil do tréningu, na ktorom sa zoznámil so svojimi novými spoluhráčmi. “Bol úžasný pocit znova sa vrátiť na palubovku. Tréner a spoluhráči ma prijali výborne a cítil som sa s nimi veľmi dobre. Verím, že sa čoskoro udomácnim a v Handlovej sa mi bude dariť,” dodal v závere rozhovoru Corey Allen.

Highlighty novej posily Handlovej:

 

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: thedailystampede.com