Print
Category: Správy

Do hráčskej kabíny handlovských “baníkov” pripudla ďalšia posila. K šestici hráčov sa v posledný júnový víkend pridal 22-ročný odchovanec pezinského basketbalu, Lukáš Bolek.

Za svoj posun vďačí aj Bowmanovi

Talentovaný basketbalista odštartoval profesionálnu kariéru v sezóne 2016/2017, v drese bratislavskej Karlovky. Do Handlovej prichádza z Komárna, za ktoré vo vlaňajšej sezóne nastúpil len v šiestich zápasoch. V nich si vytvoril štatistiku 7,2 strelených bodov na zápas. K ním pridal 1,3 asistencie a 6 doskokov na stretnutie. Následne ho odstavilo zranenie, ktoré si vyžiadalo operáciu. "Od uplynulej sezóny som si sľuboval omnoho viac, ale moje plány pribrzdilo zranenie. Mal som teda o niečo dlhšiu pauzu ako ostatní, no o to viac som hladný po basketbale. Teší ma, že svoje nadšenie budem môcť ponúknuť Handlovej. Ak by som ale mal zhodnotiť svoje pôsobenie v Komárne, myslím že sa tam moje výkony zlepšili. Do veľkej miery za to vďačím Milesovi Bowmanovi, ktorý ma ťahal vpred. Napriek tomu, že nie sme hráči na rovnakej pozícii, snažil som sa od neho naučiť maximum. A to najmä čo sa týka doskokov, pretože v tomto ukazovateli patril k najlepším. A práve na doskoku som sa v Komárne zlepšil," zhodnotil uplynulú sezónu Lukáš Bolek.

Zlákala ho skvelá atmosféra a fanúšikovia

Mladý, 194 centimetrov vysoký, mládežnícky reprezentant má za sebou ešte iba krátku kariéru, no pod ligovými košmi sa v uplynulej sezóne zapísal ako cieľavedomý hráč. Jeho devízou je najmä širokospektrálna využiteľnosť, pretože dokáže vyplniť všetky pozície na perimetri. Jeho silnými stránkami sú agresívna obrana a prehľad na palubovke. Do Handlovej prichádza s tými najvyššími ambíciami a na sezónu v zeleno-čiernom drese sa veľmi teší. "V ligovej prestávke som dostal niekoľko ponúk a jednou z nich bola aj tá z Handlovej. Pochopiteľne, musel som sa rozhodnúť iba pre jednu. Pri mojom rozhodovaní zavážilo niekoľko faktov. Tým prvým bolo vynikajúce basketbalové prostredie, ktorým je handlovský Baník povestný. Druhým dôležitým faktom bolo zazmluvnenie trénera Rakočeviča a v neposlednom rade ma zlákalo zahrať si vo vynikajúcej atmosfére pred skvelými handlovskými fanúšikmi," vysvetlil handlovský debutant.

Teší sa na spoluprácu s Danilom Rakočevičom

Pezinského odchovanca si dal do hľadáčika tréner Rakočevič, ktorý vsadil na jeho talent. Spolu sa síce ešte v žiadnom klube nestretli, vzájomnú spoluprácu si mali možnosť vyskúšať. "Aj keď som ešte nikdy s trénerom Rakočevičom na klubovej úrovni nespolupracoval, dlhšiu dobu sa poznáme a udržiavame kontakt. Dokonca som s ním absolvoval individuálnu prípravu a preto sa na pôsobenie v Handlovej pod jeho taktovkou teším," povedal s úsmevom na tvári Bolek.

Do predsezónnej prípravy chce naskočiť pripravený

Začiatok predsezónnej prípravy je naplánovaný na prvú polovicu augusta, no mladý handlovský krídelník nezaháľa. Sezónu 2019/2020 ukončil predčasne kvôli zraneniu členka. Po operácii sa ale rýchlo zrehabilitoval a v týchto dňoch naberá fyzickú kondíciu. "Po predčasnom ukončení vlaňajšej sezóny som mal dostatok času na zrehabilitovanie operovaného členka. Našťastie nešlo o vážne zranenie a v súčasnosti sa venujem individuálnej príprave. Tú som začal v posilňovni a postupne prechádzam do haly," dodal v závere handlovský krídelník.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan