• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Handlová získala ďalšieho slovenského hráča. Po Adamovi Krčmárikovi hlásia "baníci" druhé meno, ktoré bude v sezóne 2021/2022 figurovať na ich súpiske. Prioritou vedenia handlovského Baníka bolo zazmluvnenie slovenských basketbalistov. Tých na slovenskom basketbalovom trhu nikdy nie je dostatok a tak je veľmi dôležité, aby sa torzo mužstva zakladalo v prvom rade práve na nich.

Na hornú Nitru prichádza Roman Skvašik

Debut v handlovskom drese zaznamená 25-ročný rodák z Michaloviec, Roman Skvašik. Húževnatý rozohrávač si to namieril na hornú Nitru z celku Raiffeisen Mattersburg Rocks, ktorý vystupuje v druhej najvyššej rakúskej súťaži. Odchovanec michalovského basketbalu patril vo svojom poslednom pôsobisku k lídrom tímu a vo vlaňajšej sezóne zaznamenal do svojich štatistík solídne čísla. Do súperových košov posielal v priemere 14,7 bodu, k nim pridával 5,2 doskoku a 2 asistencie na jedno stretnutie. Jeho prednosťou je streľba spoza oblúka, čo taktiež potvrdzuje vynikajúca, 43%-ná úspešnosť. Jeho tím mal veľké ambície postúpiť do najvyššej rakúskej bundesligy, no záver vyraďovacích bojov Mattersburgu nevyšiel podľa predstáv a tak sa musel uspokojiť s bronzovou medailou.

Roman Skvašik: "Myslím, že som pripravený dobre"

"V Rakúsku som pôsobil posledné dve sezóny. Patril som k lídrom tímu a myslím, že som rozohraný dobre. V súčasnosti využívam leto na tréning v posilňovni a telocvični. Dbám o kvalitnú a správnu regeneráciu, s dobre nastavenou životosprávou. Venujú sa mi tréneri Lukáš Vilkovský a Patrik Šuster z Get results-campu v Košiciach. Len nedávno som mal možnosť byť súčasťou širšej nominácie slovenského reprezentačného tímu a aj tréningový proces s národným mužstvom mi do prípravy niečo dal. Ak by som mal porovnávať slovenský a rakúsky basketbal, myslím, že všetky rozdiely pramenia z financií a marketingu. Teraz sa už chcem pozerať vpred a podieľať sa na progrese Baníka v blízkej budúcnosti. Verím, že vedenie klubu, spolu s pracovitým trénerom Rakočevičom poskladá dobrý tím, ako po ľudskej, tak po kvalitatívnej stránke. Iba tak dostaneme Handlovú na vyššie priečky a ja dúfam, že sa nám to podarí," vyhlásil novopečený handlovský rozohrávač.

Po dvoch rokoch opäť na Slovensku

Basketbalová verejnosť si 193 cm vyokého tvorcu hry môže pamätať z našej najvyššej súťaže, v ktorej obliekal dresy Svitu, Lučenca či Nitry. Na Slovensko sa vracia posilnený novými skúsenosťami a odhodlaný pomôcť Handlovčanom napraviť chuť po nevydarenej uplynulej sezóne. "Manažment handlovského klubu ma oslovil prakticky hneď po ukončení sezóny v Rakúsku. Zo strany môjho nového zamestnávateľa som cítil veľký a úprimný záujem, preto sa mi rozhodovalo ľahšie. Handlová je známe basketbalové mestečko s výborným zázemím pre basketbal, čo mi prinesie príležitosť sústrediť sa výlučne na tréning a tvrdú prácu. Okolo handlovského basketbalu pracujú zanietení fanatici a v hľadisku dominuje najlepší fanklub na Slovensku. Keď som pôsobil v slovenskej súťaži, vždy som si atmosféru v handlovskej športovej hale užil a to aj napriek tomu, že som obliekal dres súpera. Verím, že v budúcej sezóne už nebudeme svedkami opatrení, ktoré by obmezdovali vstup fanúšikov na zápasy. V našom prípade by nás to ukrátilo o šiesteho hráča," doplnil Skvašik.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Facebook