• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hektický týždeň na Pasienkoch pokračuje, po troch personálnych odchodoch hlási vedenie Interu Bratislava hráčsky príchod. Do klubu prichádza americký rozohrávač B.J. Young.

Ako už bolo v rámci hráčkych zmien naznačené manažérom klubu Michalom Ondrušom, Bannister a Jankovič budú nahradení novými tvárami. Práve na rozohrávačskú pozíciu sa podarilo dnes vedeniu žlto-čiernych uloviť cenný prírastok v podobe B.J. Younga. Young prichádza na Slovensko po skvelej individuálnej sezóne v Gruzínsku, kde bol s priemerom 27.3 bodu na zápas najlepším strelcom ligy. Okrem vysokého bodového prínosu dosahoval v zápasoch 6.7 doskoku, 3.3 asistencie a 1.6 zisku, čo ho predurčilo k zaradeniu do najlepšieho tímu súťaže. Resumé novej posily Interu je mimoriadne pôsobivé, vzhľadom na jeho ešte stále mladý vek. 22-ročný hráč si prešiel univerzitným systémom na Arkansaskej univerzite, svoju nováčikovskú sezónu zakončil zaradením do druhého All Stars tímu konferencie a rovnako aj medzi najlepších nováčikov konferencie. Miesto v druhom najlepšom konferenčnom tíme zopakol aj o rok neskôr a ako piaty najlepší strelec súťaže a deviaty v poradí v počte asistencií sa rozhodol vo svojom druhom roku na univerzite prihlásiť do NBA draftu. Odborníci pasovali Younga za jedno prekvapení na výber v druhom kole, ale nakoniec žiaden z 30 klubov po ňom nesiahol.

To však mladíka neodradilo, výkonmi v NBA Summer League zaujal Houston Rockets, ktorý mu ponúkli trojročný kontrakt. Z tejto správy sa tešil predčasne, do najlepšej súťaže sveta sa mu nepodarilo nazrieť, zato svoje umenie predvádzal v D-League, ktorá je farmou pre väčšinu NBA tímov. Postupne si na seba navliekol dres Rio Grande Valley a Delaware 87ers. Uplynulú sezóne síce začal na súpiske Delaware-u, ale štart za tento farmársky tím Philadelphie si už nepripísal, preto jeho ďalšie kroky viedli do gruzínskeho BC Batumi. Zaujímavý pohľad na hráča prináša aj stránka NBA. Young je mimoriadne rýchlym rozohrávačom s vysokým percentom zakončovania spod koša. Pre zaujímavosť, z protiútokov mal na univerzite 70% úspešnosť, čo z neho robilo najúspešnejšieho brejkového hráča NCAA v sezóne 2012/2013.

Skauting report B.J. Younga z roku 2013:

 

Foto: roadtotheassociaton.com a cdn.c.photoshelter.com