Print
Category: Správy

Inter Bratislava stráca v rozbehnutom ročníku nielen svojho lídra na rozohrávke, ale aj jedného z najlepších hráčov aktuálneho ročníka Niké SBL. Zranenie Ivana Gandia-Rosu mu už neumožní v najbližších mesiacoch zasiahnuť v žlto-čiernom drese do ďalšieho diania.

Reprezentant Portorika naplnil predsezónne očakávania a svoju basketbalovú kvalitu preukazoval aj na palubovke. Za Inter odohral Gandia-Rosa 24 zápasov, priemerne v nich zapisoval 19,2 bodu, 4,6 doskoku, 6,5 asistencie a 1,3 zisku. Osudným sa mu stalo januárové stretnutie s Prievidzou.

„Je to veľmi nemilá správa, že po všetkých vyšetreniach sa zranenie šľachy na Ivanovom chodidle ukázalo vážnejšie, než sme dúfali. Liečba si vyžiada niekoľko mesiacov. My dúfame – a Ivanovi prajeme – že to bude čo najmenej, ale s určitosťou vieme povedať, že je vylúčené, aby ešte nastúpil do aktuálnej sezóny. Zápas v Prievidzi, v ktorom sa zranil, bol jeho posledný za náš tím. Stratili sme veľmi kvalitného hráča, ktorý bol momentálne najlepším na svojej pozícii v rámci celej súťaže a zároveň patril medzi vôbec najlepších basketbalistov naprieč ligou. Prišli sme o lídra, o rozohrávača, o tvorcu hry. Takže tá strata je veľmi bolestná. Uvidíme, ako budeme schopní sa s ňou vyrovnať. Je teda otázkou najbližších dní, kedy dospejeme k rozhodnutiu, či na jeho miesto káder doplníme alebo nie,“ vyjadril sa generálny manažér Interu Michal Ondruš pre stredajšie vydanie Denníka Šport.

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák