• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie BC Komárno urobilo prvý krok v nadviazaní na úspešnú nováčikovskú sezónu v najvyššej súťaži. Trénerom „diablov“ zostáva aj naďalej Bosniak Zlatko Jovanovič, s klubom sa dohodol na pokračovaní spolupráce.

38-ročný bývalý hráč sa úspešne transformoval do pozície hlavného kouča, hneď vo svojom prvom roku doviedol Komárno k zisku bronzu. To všetko podtrhlo úspešnú základnú časť, v ktorej „diabli“ obsadili druhú priečku. Pre vedenie klubu tak bolo kľúčové pokračovať v kontinuite, ktorá bola nastavená v úvodnej sezóne medzi elitou. Prvým úspešným krokom bol podpis nového kontraktu s Jovanovičom. „Bolo ľahké rozhodnúť sa pre Zlatka po úspešnej sezóne. Je to ambiciózny tréner, podobne ako aj tento klub. Teším sa, že v budúcej sezóne budeme spolupracovať a som rád, že môžeme pokračovať v kontinuite,“ prezradil predseda klubu Boban Tomič.

Úspechy bosniackeho kouča nezostali nepovšimnuté ani v zahraničí, len prednedávnom ho vymenovali za asistenta trénera pri reprezentačnom tíme Iránu. Ako však prezentoval vo svojom vyjadrení, aj naďalej sa plánuje venovať práci na klubovej úrovni. Tú napokon vyriešil dosť rýchlo, súčasťou lavičky Komárna bude aj v nasledujúcom ročníku Niké SBL.

„Som šťastný, že budeme pokračovať. Teší ma v prvom rade výsledok, ktorý sme dosiahli v úvodnom roku Komárna v najvyššej súťaži. Ukázali sme, že sme konkurencieschopným tímom v tejto lige. Na Bobanovi Tomičovi bolo vidieť odhodlanie a nasadenie, ktoré som rovnako zdieľal aj ja. Dosť rýchlo sme sa dohodli. Čo sa týka pôsobenia pri reprezentácii Iránu, tak to nebude nejaký veľký problém. V Komárne som šťastný a preto tu pokračujem. Budem sa opakovať, ale ide o to, že sme dosiahli to, čo sme s hráčmi chceli dosiahnuť - pomôcť im zlepšiť sa. Takto budeme opäť skladať družstvo. V predchádzajúcej sezóne sme sa ukázali v dobrom svetle, ale v nasledujúcom ročníku nás nečaká nič jednoduché. To však patrí k tejto práci, vždy chcete napredovať a drží ma to motivovaného. Ciele je zostávajú rovnaké, reprezentovať Komárno v čo najlepšom svetle, ako tomu bolo v prvej sezóne. Mojim cieľom bude učiť sa od hráčov a rôznych situácií, tiež ako muž a tréner napredovať,“ uviedol k podpisu novej zmluvy pokračujúci tréner Komárna.

Zdroj: Facebook BC Komárno

Foto: Lukáš Droppan