• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Káder Interu Bratislava pred sezónou 2022/23 naberá čoraz reálnejšie kontúry. Po tom, čo klub ohlásil návrat ikonického čiernohorského rozohrávača Gorana Bulatoviča, dôveru vložil do rúk jeho krajana trénera Danila Rakočeviča, oznámil angažovanie dvoch litovských posíl a Slováka Matúša Magdolena, prichádza ďalší cudzinec. Žlto-čierni si totiž vyhliadli 23-ročného Američana J. P. Moormana.

Rodák z Greensboro v štáte Severná Karolína má za sebou štyri decentné sezóny vo farbách univerzity Temple a jednu, poslednú, odohral za University of California Riverside, kde priemerne dosahoval 11,1 bodu, 5,6 doskoku a 2,1 asistencie na zápas. Pri výške 201 cm je J. P. klasickým „swingmanom“, v prípade potreby môže alternovať až na troch pozíciách, čo hre Interu dodá variabilitu.

Aj túto akvizíciu, rovnako ako všetky predošlé, predstavil generálny manažér Michal Ondruš: „Sme radi, že sa nám podarilo na našu súpisku doplniť ďalšieho hráča, Američana, s ktorým počítame na pozície štyri a vysoká tri. Verím, že na týchto pozíciách dokáže Moorman naplniť naše očakávania a naša herná variablita týmto momentom výrazne stúpne. V rotácii so Zdanivčiusom a Poškom by to mohlo pekne fungovať. Moorman vzišiel z veľmi seriózneho programu univerzity Templu hrajúcej v NCAA vo výbornej divízii American Athletic Conference, čo by malo byť zárukou kvality. Pokaiľ ide o zostavovanie kádra, v tej našej skladačke chýba už iba Maťo Koller, prípadne hráč na obdobnú pozíciu.“  

Okrem spomínanej štvorice legionárov a Matúša Magdolena počíta Inter aj s vlastnými odchovancami. Martin Koller podľa posledných správ zatiaľ neoznámil, či bude pokračovať v Interi, alebo zamieri na strednú školu do USA. V uplynulých dňoch klub z Pasienkov, ktorý našiel dočasné útočisko na Trnávke, tiež zverejnil, že v letnej príprave dá priestor až siedmim mladíkom pôsobiacim v juniorke, aby zabojovali o miesto v mužskom A-tíme.

Highlighty novej posily Interu:

 

Zdroj: bkinter.sk

Foto: gohiglanders.com